• DOLAR 34.26
  • EURO 37.617
  • ALTIN 2909.561
  • ...
Mehmet Şenlik Hollanda`da Okurlarıyla Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HOLLANDA- Hollanda’nın Lahey şehrinde faaliyet gösteren Hicret Camii tarafından organize edilen `Manevi Derslerle Müslüman Ahlakı` konulu programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Molla Mehmet Şenlik, Avrupa`daki müslümanların çocuklarına sahip çıkmaları ile ilgili bir konuşma yaptı.

Çocuk Sevgisi Ayrı Bir Mutluluktur

Ayrıca Çocuk sevgisine de değinen ve bu noktada Avrupa medeniyetini de içine katan Mehmet Şenlik Hoca, şunları söyledi: “Çocuk sevgisi ise ayrı bir mutluluktur. Bir kadın yuvasında ve kucağında çocuğa bakmaktan daha zevkli bir şey bilmez, hele hele çocuğunu emzirirken, bağrına basarken duyduğu mutluluğu ancak Anne anlar, başkaları anlamaz. Çocuk sahibi olmayan insanlar bunu bilmezler.

Çocuklar İstikbale Özenle Hazırlanmalıdır

Eğitim ile ilgili konulara da değinen Şenlik hoca Eğitimde dinin, din bilginlerinin ve eğitimcilerin rehberliğinden mutlaka yararlanılması gerektiği ve çocukların her yönden bizden daha ileri olacak şekilde istikbale özenle hazırlamalarının dikkate değer olduğunu vurguladı.

Molla Mehmet Şenlik, “Avrupa ortamında en çok dikkat etmemiz gereken hususlardan biri şüphesiz çocuklarımızın yetiştirilmesi ve eğitilmesi konusudur. Öncelikle çocuklarımızı Avrupalıların insafına bırakmamamız gerektiğini bilmeliyiz. İslam ahlakıyla yetiştirilmesi gereken çocuklarımızın memleketlerinden uzak bu diyarlarda mutlak surette aile içerisinde muhabbet ortamını görmeleri ve bu sıcaklığı yaşamaları gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Hidayeti Veren Allah’tır

İnsanları iyiye ve güzele sevketmek için yapılan güzel konuşma vaaz, öğüt verme, tavsiye etme, ibret verici ders gibi ifadelerin yerine nasihat kelimesinin kullanıldığını belirten Molla Mehmet Şenlik konuşmasına devamla "Din nasihattir her Müslümanın nasihate ihtiyacı vardır. Sadece hocalardan veya seydalardan nasihatte bulunmalarını beklemeyin, her birimiz ne kadar biliyorsak onu yerine göre anlatmalıyız. Şunu unutmayalım ki bir insanı kötü yoldan kurtarmak, hidayete kavusturmak o kadar faziletlidir ve o kadar kiymetli birseydir ki Allah katında sevabi çok büyük olan eylemlerdendir. Bu Avrupa diyarında bir kardeşiniz kötü yollara sapmış olabilir, o kardeşinizi gördüğünüz zaman sizde ona bir tekme atmayınız tam aksine onu yanınıza alın ve ona nasihatte bulunun şüphesiz hidayeti veren ancak Allah’tır.” şeklinde konuştu. (Yusuf Zaman-Hürseda Haber)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir