• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Eğitim-Bir-Sen`den Başörtüsü İçin Suç Duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa`da, Açık Öğretim Fakültesi sınavında salon başkanı olarak görev yapan başörtülü Melahat Erdem Öner`in görevini iptal eden ve onu sınıftan kovan bina sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Sağlam hakkında Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi suç duyurusunda bulundu.

 

Şanlıurfa Savcılığına Sağlam hakkında suç duyurusunda bulunan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Adliye çıkışında basına açıklamalarda bulundu. Coşkun, kamuda başörtüsü özgürlüğü oluncaya kadar, Merve Kavakçılar başörtüsüyle meclise girene kadar kendilerinin de bu davanın takipçisi olacaklarını ifade etti. Çoşkun, Prof. Dr Ramazan Sağlam hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

 

Başörtüsüne karşı zorbaca bir uygulama yapıldığının altını çizen Çoşkun, haddini aşan insanların despotluklarına karşı mücadele etmek amacıyla burada bulunduklarını söyledi.

 

Başörtüsü Yasağıyla Şiddetin En Büyüğünü Devlet Yapıyor
Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Coşkun, \"Başörtüsü yasağıyla şiddetin en büyüğünü devlet yapıyor. 1934 `de kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle, yıl 2013`te maalesef kadın kendi kılık kıyafetini seçme hakkı yok!\" diyerek şöyle devam etti: \"Ben buradan meclise sesleniyorum artık bu başörtüsü hiçbir idarecinin lütfüyle olmasın lütfen artık bunu kanunla çözün. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız kimseyi ötekileştirmeyin, hepimiz kardeşlik havası içerisinde bulunalım. İktidarıyla, muhalefetiyle, diğer partileriyle bir an önce bu mağduriyetin, bu onur kırıcı davranışların son bulması, bitmesi Türkiye`ye yakışır bir şekle dönüşmesini istiyoruz\" dedi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir