• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
'Biz Bize Yeteriz Türkiye' kampanyası güzel! Peki nafaka borçluları ne olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Süresiz Nafaka Mağdurları 2. yargı paketinde de umduklarını bulamadı. Ülke zor günlerden geçerken Nafaka mağdurları da çifte zorluk yaşıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle işlerinden olanlar ve nafakasını ödeyemeyenler var. Daha önce de işsizlik nedeniyle nafakasını ödeyemeyenler şimdi hapis cezası çekiyor.

"NAFAKA BORÇLULARINI VE ÇOCUK HACZİ MAĞDURLARINI YOK SAYMAK VİCDANLARA SIĞMAZ"

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucusu İlhan Ergincan, "Bizler zor günlerde bir birine kenetlenen yardımsever bir milletiz. Koranavirüs salgınını da bu kenetlenme ve birliktelik ile yeneceğimize inancım tamdır.  Bu salgında unutulan ve dışlanan nafaka borçlusu ve çocuklarını hacizle görmek zorunda kalan babalar var.  Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, vekillerimiz ve siyasi partilerin genel başkanlarına çağrıda bulunuyorum; toplanacak olan bağış kampanyasının bir kısmı ile nafakasını ödeyemediği için tazyik hapsine tutulan mağdurlarımızın icra tutarlarını ödenerek tazyik hapsinden kurtarılmaları ve işsiz kaldığı için nafakasını ödeyemeyen,  icrası devam eden 100 binlerce mağdurumuzun icraya konu olan nafakalarını ödeyerek olası tazyik hapsinden kurtarmalarını öneriyorum.  Bu vesile ile tazyik hapsinde ki 30 bin mağdurumuz ve şuan ki salgından dolayı işleri bozulan 100 bin nafaka mağdurunun nafakalarını ödeyerek hapisten kurtaracak, özgürlüklerine kavuşturacaksınız. Bu yüzden süresiz nafaka mağdurları platformu olarak #sendekatılvekilim diyoruz.

Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Esnaf, işçi, işveren ve toplumun her kesimini etkileyen bu salgında nafaka borçlularını ve çocuk haczi mağdurlarını yok saymak vicdanlara ve adalete sığmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir