• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Şenlik: Eşlerinize Karşı Merhametli Olun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Şenlik Hoca`nın, İqra Derneği Gönüllülerinin (Kadın ve Erkeklerin,) programında yaptığı konuşma ilgi ile dinlendi.

Katılımcıların sorduğu soruları yanıtlayan Şenlik Hoca, daha sonra Kadın ve Erkeğin birbirleriyle olması gereken ilişkilerine değindi. Şenlik Hoca, Peygamber (as)’ın hayatından örnekler vererek yaptığı sohbetinde şunları söyledi: “Eşlerimize karşı merhametli olmamız lazım. Bilmelisiniz ki bugün Avrupa’da sizden daha çok kadınlar sıkıntı çekiyor. Evet sizler çalışıyorsunuz siz asıl emek veriyor, yoruluyorsunuz. Fakat bazen durmak, iş yapmamak, çalışmaktan çok daha insanı yorar. Çok daha bunalıma sokar, kadınlarınız Avrupa kadınları gibi serbest de dolaşamıyorlar. İnançları, ahlakları, gelenekleri, buna müsaade etmiyor değil mi? Eve mahkum oluyorlar sabah ayrılıyorsunuz akşam karanlık olduğunda eve geliyorsunuz, eve geldiğinizde ihtiyaçlarını önceden sorun ihtiyaçlarını alarak eve gelin, yüzünüz açık güler yüzlü eve gelin. İnsan hep para kazanmakla değil, ev halkını kazanmakla da meşgul olmalıdır” Her Müslüman’ın Ailesine zaman ayırarak ilim meclislerine, gezmeye ve ziyaretlere götürmesi gerektiğini belirten Şenlik Hoca, “Eğer bunları yapmazsanız ailenizle ilgilenmezseniz!. Aileniz psikolojik hasta olur ve o fazla çalıştığınız parayı da doktorlara vermek zorunda kalırsınız, bunu da böyle bilin. Ama eğer zamanınızı gereği gibi ailenize harcarsanız ne onlar doktorların eline düşer, ne de ızdırap çekersiniz.” uyarısında bulundu.

Bayanların da aynı şekilde dikkatli davranmaları gerektiğini öğütleyen Mehmet Şenlik, “Eşleri eve geldikleri zaman dışarıda hoş olmayan bir olayla karşılaşmış olabilir, suratı asık öfkeli olabilir, hemen gelir gelmez onunla ilgilenmesini beklemesin o da ilgi göstersin, erkek de ilgiye muhtaçtır. Birde eve geldiğinde her erkeğin, ruhunda fıtratında eşinin kapıda onu karşılamasını ister. Bir sünnettir bu, Hz. Hatice böyle yapıyordu. Peygamberimiz (SAV) Mekke’de hemen hemen saldırıya uğramadığı gün yoktu. Yalanlanıyor, dışlanıyor, horlanıyor bin bir dert ve ızdırabla eve geliyordu, ama eve gelince Hz Hatice gibi faziletli bir Kadın vardı onu kapıda karşılayan. ‘Hoş geldin ya Resulullah, Elhamdulillah Allah`a hamd olsun, Peygamberini sağ ve salim eve kavuşturdu diye Allah`a hamd ediyordu.” diye konuştu.

Ayrıca Çocuk sevgisine de değinen ve bu noktada Avrupa medeniyetini de içine katan Mehmet Şenlik Hoca, şunları söyledi: “Çocuk sevgisi ise ayrı bir mutluluktur. Bir kadın yuvasında ve kucağında çocuğa bakmaktan daha zevkli bir şey bilmez, hele hele çocuğunu emzirirken, bağrına basarken duyduğu mutluluğu ancak Anne anlar, başkaları anlamaz. Çocuk sahibi olmayan insanlar bunu bilmezler.

Şu an Köpek yullarını peşinden çeken köpeğe hizmet edenler Çocuk sevgisini tatmayanlardır. Çocuk görmemişler ki sevgilerini çocuğa harcasınlar. Ama içinde harcanması gereken sevgi var çocuk sahibi de olamamışlar yaşlanmışlar, bir köpekle geziyorlar. Avrupa medeniyetinde köpek önemli bir şeydir, köpeği severler niye severler!?

Çünkü çocukları yoktur çocuksuz kalmışlar, hayvanlar içerisinde en vefalı hayvanlardan

birisi köpektir, neden vefalıdır?. Aslında inançsız ve tevekkülsüz bir mahluktur. Köpek rızkını Allah`tan değil, sahibinden biliyor bundan dolayı sahibine çok saygılıdır. Böyle inançsız bir Hayvan, ve bu Köpek gibi inançsız insanlarda bir arkadaş bulmuşlar kendilerine kendileri gibi tevekkülsüz birine arkadaş oluyorlar.

Onların yanında medeni bir varlıktır Köpek, baktığımızda insan medeniyeti unutulmuş

Köpek medeniyeti zirve yapmış. Avrupa’da köpeklerin özel yiyecekleri ve özel bakımları var. Bizim insanlar bu kadar şanslı değil. Maalesef insan medeniyeti unutulmuş, köpek medeniyeti zirve yapmış Avrupa’da.”

Şenlik hoca latifelerle süslediği sohbetine, dua ile son verdi. (Bilal Çinkılıç – Hürseda Haber)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir