• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Binlerce kişiyi öldürten ve zehirleyen “El Chapo”nun annesi ve cumhurbaşkanı aynı karede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, El Chapo olarak bilinen dünyanın en tehlikeli uyuşturucu karteli lideri Joaquin Guzman’ın doğduğu şehri ziyaret etti.

Twitter'da yayınlanan 30 saniyelik bir videoda Lopez Obrador, Sinaloa'nın kuzeybatısında dağlık bir yerleşim yeri olan Badiraguato'nun eteklerinde toprak yolda park ediyor.

Obrador, kendisini izleyen büyük kalabalığın içerisinde El Chapo’nun annesi Maria Consuelo Loera’nın bulunduğu lüks araca doğru yöneliyor.

Loera'ya arabadan inmesine gerek olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Obrador, onun elini sıktı ve “Mektubunu aldım” dedi. Ancak, Loera'nın, Cumhurbaşkanı Obrador’a nasıl bir mektup yazdığı bilinmiyor.

Obrador daha sonra El Chapo'nun avukatlarından Jose Luis Gonzalez Meza ile sohbet etti.

Çok sayıda kişi sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Obrador’a binlerce kişinin ölümüne ve zehirlenmesine yol açan bir kişinin annesi dahi olsa samimi pozlar vermesininin kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

 2014 yılında tünel kazdırarak hapisten kaçtı

El Chapo, 2014 yılında 1,5 kilometre uzunluğunda tünel kazdırıp hapishaneden kaçmayı başarmasının ardından, 2016 yılında tekrar yakalanarak hapishaneye gönderilmişti.

Meksika'da uyuşturucu baronu olan El Chapo yaşamını hapiste sürdürüyor. El Chapo'nun oğlu Ovidio Guzman Lopez babasının izinden devam ediyor.

"2-3 bin kişiyi öldürmüşümdür!"

"2-3 bin kişiyi öldürmüşümdür" itirafında bulunan, "Dünyadaki herkesten daha fazla eroin, metamfetamin, kokain ve marihuana sağlıyorum. Elimde denizaltı, uçak, kamyon ve tekne filoları var." diyen El Chapo, ABD Hazine Bakanlığı tarafından "dünyanın en güçlü uyuşturucu kaçakçısı" olarak kabul edildi.

Uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğlunu tutuklayan polise 150 kurşunla infaz

El Chapo oğlu Ovidio Guzman Lopez, geçtiğimiz yıl Meksika polisi tarafından tutuklanmış, ekibin içinde yer alan polislerden biri park yaparken ardından gelen başka bir araçta inen kişilerce 150 kurşunla infaz edilmişti.

Meksika güvenlik güçleri, "vatandaşları korumak" için umutsuzca yapılan bir teklifle, tutuklandıktan sadece saatler sonra, Ovidio Guzman'ı serbest bırakmıştı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir