• DOLAR 32.343
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2239.178
  • ...
Batman'da şehirlerarası otobüs seferleri durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs seferlerine getirilen kısıtlamanın ardından dün itibarıyla Şehirler Arası Otobüs Terminali geçici süre ile kapatıldı.

Batman otobüs firma yöneticilerinden ve Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Batman Şube Başkanı Muhittin Altun, Coronavirus'e karşı otobüslere yapılan kısıtlamadan dolayı seferleri durdurma kararı aldıklarını belirtti.

"100 çalışanımızı evlerini gönderdik"

Altun,  "Coronavirus hastalığından dolayı biz şehirlerarası otobüs firmaları etkilenmiş durumdayız.  Alınan karar gereği Şu anda seferlerimizi yapamıyoruz. Devletimizin bizden istediği kaide ve kurallara uyuyoruz. Bize bağlı olarak çalışan 100 personelimizi çalışmadığımızdan dolayı evlerine gönderdik. Bu personellerimizin sigorta ve maaşları, bizim kiralarımız ve vadesi gelen senet ve vergi borçlarımız var." dedi

"300 bin senet ve 100 bin liradan fazla SGK prim ödemem var"

"Gelirimiz kesildi ama giderlerimiz ve ödenmelerimiz halen devam etmekte. Devletten ricamız bu süreçte personel SGK primlerinde bize muafiyet yapılmasını ve vergilerimizde bir kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Şu anda 60'a yakın otobüs, terminalde -kontakları kapalı- çalışmamaktadır. Bu otobüsler birer milli gelirdir. Sadece bir firma olarak her ay 300 bin lira senet ödemem ve 100 bin liradan fazla SGK prim ödememiz var. Devletin bize destekte bulunmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Devletten bizler için bir fon oluşturmasını istiyoruz"

Bu süreçte belediyenin kendilerinden işyeri kiraları almamasını isteyen firma yetkilisi Ömer Akar, "Firmamızda çalışan 10 personelimiz var. Coronavirus tedbirlerinden dolayı işlerimiz tamamen durdu. Devletten bizler için bir fon oluşturmasını istiyoruz. Her ay ödememiz gereken otobüs bonoları var. Şu anda ödemelerimizi yapamıyoruz. Vadesi gelen çeklerimiz var karşılayamıyoruz. Coronavirus tedbirlerine ve kurallarına firma olarak riayet ettiğimiz gibi devlet de bize bir yol göstersin istiyoruz. Bu süreçte belediyenin kiralarımızı 3 ay erteleme yerine kiranın almamasını, silmesini istiyoruz." diye konuştu.

Bir diğer firma yetkilisi Muhittin Kaya, "Firma olarak mağdur olduğumuzu, buna rağmen halkın sağlığı için alınan kararlara saygı duyuyoruz. Firmamızda bin kişiye yakın personel çalışmaktadır. Şu anda herkes evinde, dışarı çıkamıyor. Sadece nöbetleşe olarak birer kişi olarak buraya geliyoruz. Şu anda 12 otobüsümüz Siirt'e bekliyor. Vatandaşlar Türkiye'nin her yerinden bizi arıyor, biz de vatandaşa her konuda elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Devletimizden şehirlerarası otobüs firmalarına bir destekte bulunmasını istiyoruz." Dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir