• DOLAR 35.354
  • EURO 36.467
  • ALTIN 3015.42
  • ...
Adana Valiliği sosyal hareketliği azaltmak için bazı önlemler alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 28 Mart 2020 Tarih ve 2020/16 Sayılı Kararı ile salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolunun, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamak olduğu belirtildi.

Bu kapsamda Adana Valiliğinden yapılan açıklamada 13 maddelik kurallar açıklanırken, bu karara uymayanlar hakkında "Emre Aykırı Davranış" fiilini düzenleyen 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32/1. Maddesi gereğince yaptırım uygulanacağı ifade edildi.

Söz konusu kurallar şu şekilde;

1- İller arası otobüs seferleri 28 Mart 2020 tarihi 17.00'den itibaren ancak valiliğimizin izni ile yapılabilecektir.

2- Tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapması valiliğimizin izni ile gerçekleştirilebilecektir.

3- İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar; kaymakamların koordinesinde oluşturulacak seyahat izin kuruluna başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacaklardır. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde "şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi" belgesi düzenlenecektir.

4- Seyahat izin kurulunca, şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi verilenler tarafından yapılan başvurular dikkate alınarak otobüs seferi planlaması yapılacak ve ilgililere bilgi verilecektir.

5- Seyahat etmesine izin verilen otobüslerdeki yolcuların ve personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık kontrol noktaları oluşturulacak, yolcuların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra otobüs seyahatine başlayacaktır.

6- Seyahat izin kurulunca, otobüsle yolculuk yapacak vatandaşların listesi, telefonları, gidecekleri yerlerdeki adresleri gidilecek ildeki valiliğe bildirecektir. Bu işin sekretaryası İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

7- Valiliklerce, illerine gelecekleri bildirilen yolcuların il girişlerinde kontrolleri gerçekleştirilecektir. Karantinaya alınmasını gerektirecek bir durumun tespit edilmesi halinde ilgili kişiler 14 gün süreyle karantinaya alınacaktır. Karantinaya alınmayanlar arasında 14 gün süreyle gözlem altında kalmaları gereken vatandaşlara evlerinde kalmaları hususu tebliğ edilecek ve uyulup uyulmadığı sürekli kontrol edilecektir.

8- Bu süreçte otogarlarda görev yapacak tüm personelin rutin aralıklarla sağlık kontrolünden geçirilmesi sağlanacaktır.

9- Yolculuğuna izin verilen otobüsler seyahat güzergâhlarında ancak il otogarlarında duracak ve durdukları illerin valilikleri; seyahat etmesine izin verilen yolcuları kapasitelerinde boşluk olması durumunda alabileceklerdir.

10- Süreç boyunca otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetleri yasaktır.

11- İzinsiz yolculukların önlenmesi için kolluk birimlerince yol kontrol noktalarında gerekli tedbirler planlanacaktır.

12- Otobüs terminalleri, otobüslerin güzergahlarında mola verdikleri yerler, büyükşehir belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğünce hijyen kuralları açısından sürekli denetlenecek ve sağlık kurallarına uygun olarak faaliyet yürütmeleri sağlanacaktır.

13- Demiryolu ile seyahat eden vatandaşların sağlığı için; tren garı, istasyonlar ve trenlerde Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü tarafından sık sık dezenfeksiyon işlemleri yapılacaktır, bu alanlarda vatandaşın sosyal mesafesinin (1.5metre) korunması sağlanacaktır. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir