• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Malatya'da il dışı seyahatlerde izin belgesi zorunluluğu getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, diğer illere seyahat etmek isteyen vatandaşların mazeretlerin bulunması durumunda "Seyahat İzin Belgesi" almaları gerektiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, bugün saat 17.00 itibariyle mazeretli olarak yapılacak seyahatler de izin belgesi için il merkezinde Battalgazi ile Yeşilyurt ilçeleri Malatya Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde, diğer ilçelerde ise kaymakamlıklarda bulunan Seyahat İzin Kurulundan "Seyahat İzin Belgesi" almaları gerektiği ve tüm seyahatlerin Malatya Şehirler Arası Otobüs Terminali'nden yapılacağı ifadelerine yer verildi.

Belirtilen yükümlülüklere uymayanlara idari para cezası uygulanacağı ve haklarında cumhuriyet başsavcılığına suç duyusunda bulunacağına dikkat çekildi.

Açıklamada, Malatya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 28 Mart 2020 (bugün)  tarihli ve 17 No'lu kararıyla, aşağıdaki ek tedbirlerin alınması zarureti oluştuğu bildirildi.

"1- Malatya İlinden diğer illere gidecek otobüs seferleri 28 Mart 2020 tarihi 17.00'den itibaren Valilik (Seyahat izin Kurulu) izni ile yapılabilecektir.

2- Tüm vatandaşlarımızın bulundukları ikamette kalmaları esastır. Ancak, tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlarımızın şehirlerarası yolculuk yapması Valilik (Seyahat İzin Kurulu) izni ile gerçekleştirilebilecektir.

3- Malatya ile diğer iller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlarımız, Malatya İl Merkezinde (Battalgazi ve Yeşilyurt İlçeleri) valinin diğer ilçelerde ise kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu'na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacaklardır. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde "şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi" belgesi düzenlenecektir.

4- Seyahat İzin Kurulu Vali ya da Kaymakamın belirleyeceği kamu görevlisinin başkanlığında,  emniyet temsilcisi, belediye temsilcisi, otogar sorumlusu ve ilgili meslek odası temsilcisi, yoksa konuya ilişkin sivil toplum temsilcisinden oluşacaktır. Bu kurullar otogarlarda görev yapacak, bu amaçla otogar yönetimi tarafından görevin niteliğine uygun yerlerin tahsis edilmesi sağlanacaktır.

5- Seyahat İzin Kurulunca, şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi verilenler tarafından yapılan başvurular ve otobüsün yolcu taşıma kapasitesinin %50'si oranında yolcu kabul edilebileceği hususu dikkate alınarak otobüs seferi planlaması yapılacak ve ilgililere bilgi verilecektir.

6- Seyahat etmesine izin verilen otobüslerdeki yolcuların ve personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında İl/İlçe Sağlık Müdürlükleri/Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlıklarınca sağlık kontrol noktaları oluşturulacak, yolcuların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra otobüs seyahatine başlayacaktır.

7- Seyahat İzin Kurulunca, otobüsle yolculuk yapacak vatandaşların listesi, telefonları, gidecekleri yerlerdeki adreslerini belirten yolcu listeleri gidilecek ildeki Valiliğe bildirilecektir.

8- Diğer illerden ilimize gelecekleri bildirilen yolcuların ilimiz girişlerinde emniyet/jandarma ve sağlık birimlerince kontrolleri gerçekleştirilecektir. Karantinaya alınmasını gerektirecek bir durumun tespit edilmesi halinde ilgili kişiler 14 gün süreyle karantinaya alınacaktır. Karantinaya alınmayanlar arasında 14 gün süreyle gözlem altında kalmaları gereken vatandaşlara evlerinde kalmaları hususu tebliğ edilecek ve buna uyulup uyulmadığı kolluk görevlilerince sürekli kontrol edilecektir.

9- Bu süreçte otogarlarda görev yapacak tüm personelin rutin aralıklarla sağlık birimlerince sağlık kontrolünden geçirilmesi sağlanacaktır.

10- Yolculuğuna izin verilen otobüsler seyahat güzergâhlarında ancak il otogarlarında duracak ve durdukları illerin Valiliklerince seyahat etmesine izin verilen yolcuları kapasitelerinde boşluk olması durumunda alabileceklerdir.

11- Bu tedbirler süreci boyunca otobüs firmalarının şehir içi servis hizmeti vermeleri yasaktır.

12- İzinsiz yolculukların önlenmesi için Emniyet ve Jandarma birimlerince yol kontrol noktalarında gerekli tedbirler alınacaktır.

13- Otobüslerin İlimiz sınırları dahilindeki güzergahlarda mola verdikleri yerler, mola verilen yerin İl/İlçe Sağlık Müdürlüğü/Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı görevlilerince sürekli hijyen kuralları açısından denetlenecek ve sağlık kurallarına uygun olarak faaliyet yürütmeleri sağlanacaktır.

14- Yukarıda belirtilen yükümlülüklere uymayanlar hakkında, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66 ncı maddesi ile 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282 nci maddesi hükümleri kapsamında idari para cezası uygulanacak, ayrıca 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi gereği Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir