• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Yasakçı Zihniyete Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Tesettüre Çağrı Platformu üyesi Ergani Kardeş-Der, okullarda uygulanan başörtü yasağını, karma eğitim sistemini ve Diyarbakır`da başörtülü öğretmene uygulanan yasakçı tutumu kınadı. Dernek binasında yapılan basın açıklamasını Cebrail Baran okudu.

Başörtüsünün Allah`ın kesin emri olduğunu ifade eden Baran, "Allah`ın emirlerini değiştirmeye, sorgulamaya, kısıtlamaya ve yönlendirmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Başörtüsünün sadece imam hatip okullarında ve seçmeli derslerde takılmasının yeterli olmadığını belirten Baran, "Başörtüsünün bazı okullarda serbest, bazılarında yasak; öğrencilerin bazı derslerde örtünüp bazı derslerde açılması Allah-u Teâlâ`nın örtü emrini değiştirmektir. Kimsenin böyle bir hakkı yoktur" dedi.

Karma eğitim sisteminin bir an evvel son bulmasını isteyen Baran, "Gelişmiş dünya ülkelerde bile giderek karşı çıkılan karma eğitim sistemi, tüm yanlışları ve en katı haliyle okullarımızda uygulanmaktadır. İnsan fıtratına aykırı Karma Eğitim Sisteminin biran evvel son bulmasını ve okulların kız ve erkek öğrencilerin ayrı eğitim görecek şekilde yapılandırılmasını istiyoruz" dedi.

Diyarbakır Evliya Çelebi İlköğretim Okulunda başörtülü öğretmene yapılan saldırıyı kınayan Baran, "Hükümetin başörtü konusundaki mevcut tutumu; başörtü düşmanlarını cesaretlendirmiş ve başörtülü öğretmene saldırıya kadar vardırmıştır. Diyarbakır Evliya Çelebi İlköğretim Okulu`nda görevli başörtülü Bayan Öğretmen Kadriye Sevgi Yılmaz, insanlıktan nasibini almamış Okul Müdürü Zeynelabidin Demir tarafından kaba kuvvet kullanılarak öğrencilerin gözleri önünde hakarete uğrayıp dersten atılmıştır. Yasakçı zihniyetin devam ettiği Okullarımızda kaba kuvvet kullanarak başörtülü öğretmeni dersten atan Zeynelabidin Demir ve onun zihniyetini şiddetle kınıyoruz" dedi.
(İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir