Sağlam: "Hep beraber 'Uzaktan Eğitim'i büyük avantaja dönüştürebiliriz"
Coronavirus salgını dolayısıyla Uzaktan Eğitim" sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, öğretmen-veli-öğrenci eşgüdümünün sağlanmasıyla birçok eksikliğin telafi edilebileceğine vurgu yaptı.
HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Coronavirus salgını dolayısıyla 30 Nisan'a kadar verilecek "Uzaktan Eğitim" sistemine dair twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu.
Uzaktan eğitimin avantaja dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Sağlam, "Koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında 'Uzaktan Eğitim' sistemi, 30 Nisan'a kadar eğitim-öğretim devam edecek. Yani bu sürede okullar evlerimize taşınmış oldu/olacak. Hep beraber, şartlar gereği başvurulan Uzaktan Eğitim'i büyük avantaja dönüştürebiliriz." dedi.
"Bu süreçte öğretmen-veli-öğrenci eşgüdümünün sağlanmasıyla birçok eksiklik telafi edilebilir"
Sağlam, "Her şeyden önce, toplumun sağlığını koruma adına alınan söz konusu önlemin bir tatil olmadığını, öğrencilerimizin de velilerimizin de bilmesinde fayda var. Onun için bu süreçte, öğretmen-veli-öğrenci eşgüdümünün sağlanması sayesinde birçok eksiklik telafi edilebilir. Bu anlamda; öğretmenlerimizin ara ara online sistem üzerinden öğrenci ve veliler ile irtibat sağlayarak yol gösterip yardımcı olmaları faydalı olacaktır. Bu süreçte hocalarımız, öğrencilerimizin zorlandıkları konular için yardımcı olmaları gerekecektir." ifadelerini kullandı.
"Velilerimiz, öğrenciyle birlikte uygulayarak 'Uzaktan Eğitim' sistemine yardımcı olabilir"
"Uzaktan Eğitim" ile birlikte velilere büyük işler düştüğünü kaydeden Sağlam, şunları söyledi:
Velilerimiz, uzaktan eğitimin bir eğitim şekli olduğu bilincini öğrencilerimize verip onların motivasyonlarını sağlayarak, onlarla birlikte ders planını yapabilirler. Aynı şekilde hazırlanan planı öğrenciyle birlikte uygulayarak 'Uzaktan Eğitim' sistemine yardımcı olabilirler. Ev ortamının sağlıklı ve verimli hale getirilmesi hususunda gayret gösterilerek ses, ışık, ısı ve televizyon disiplinini oluşturmanın, derslerin anlaşılması için çok önemli olduğu unutulmamalıdır.
"Ders dışında sosyal, kültürel, eğitici etkinliklere ağırlık verilebilir"
Son olarak bu süreçten en iyi şekilde istifade edilmesi temennisinde bulunan Sağlam, "Ders dışında sosyal, kültürel, eğitici etkinliklere ağırlık verilebilir. Oyunlar, yarışmalar, kitap okuma programları çıkarılabilir. Arada bir ailece eğitici filmler izlemek suretiyle sıcak bir aile ortamı oluşturarak bu sürecin en iyi şekilde değerlendirilmesi sağlanabilir. Bu süreçten en iyi şekilde istifade etmek dileğiyle öğretmen öğrenci ve velilerimiz başta olmak üzere bütün halkımıza hayır, huzur ve güzellik dolu günler temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)