• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Siyonist rejim Şeyh Salah'a verilen zalimane cezanın uygulama kararını erteledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist terör çetesi temyiz mahkemesi, Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah'ın savunma ekibinin itirazda bulunması üzerine, Şeyh Salah'ın kararlaştırılmış olan hapis cezasının başlatma işlemini erteleme kararı aldı.

İşgal mahkemesinin aynı zamanda savcılığa da yapılan itiraz hakkında önümüzdeki cuma gününe kadar cevap hazırlaması için süre tanıdığı belirtildi.

Kudüs Muhafızı Şeyh Salah'ın Avukatlarından Halid Zebarika yaptığı basın açıklamasında, "Savunma ekibi bugün Sulh Mahkemesi'nin 10 Şubat 2020 tarihli ve Şeyh Raid Salah'ı 28 ay hapis cezasına mahkûm eden kararlarıyla ilgili olarak Hayfa'daki merkezi mahkemeye itirazda bulundu. İtiraz çerçevesinde Raid Salah'ın yarın başlatılması istenen hapis cezasının uygulanmasıyla ilgili kararın dondurulması istendi" ifadelerini kullandı.

Zebarika, duruşmanın önümüzdeki mayıs ayında yapılacağını söyledi.

Şeyh Salah'ın avukatları, Corona virüsün yayılmasından dolayı şartların müsait olacağı tarihe kadar ceza infazının ertelenmesi için mahkemeye itirazda bulunmuştu.

İşgal rejimi mahkemesi Kudüs Muhafızı Salah'a İlkeler Dosyası'ndan dolayı 24, Vadil'l-Cevz Dosyası'ndan dolayı da 4 ay olmak üzere toplam 28 ay ceza vermişti ve Salah, bu davalardan dolayı daha önce 11 ay hapiste tutulmuş ve cezanın kalan süresinin infazı için yarın hapse girmesi kararlaştırılmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir