• DOLAR 32.577
  • EURO 35.352
  • ALTIN 2468.092
  • ...
Şimdi de Hantavirüs tehlikesi mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Çin'in Yunnan kentinden Shandong'a otobüsle dönen bir kişi hayatını kaybetti ve yapılan testte Hanta Virüsü'nün pozitif olduğu belirlendi.Otobüstekiler karantina altına alınırken Hantavirüsün ne olduğu ve nasıl bulaştığı merak ediliyor.

HANTAVİRÜS NEDİR?

RNA virüsü olan hantavirüs adını ilk izole edildiği yer alan Güney Kore’deki Hantaan nehrinden alıyor. Kırım-Kongo kanamalı ateşi virüsünde olduğu gibi hantavirüs de kanamalı ateş ile seyrediyor.

HANTAVİRÜS BELİRTİLERİ NELER?

Yorgunluk, ateş, kas kütlelerinde ağrı ve kanama gibi belirtiler veren hanta virüsü de hpiertansiyon, akciğer ödemi, böbrek yetmezliği gibi sonuçlar doğurarak ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Ayrıca baş ağrısı, baş dönmesi, karın ağrısı, ishal ve bulantı gibi belirtiler de yine bu virüsün belirtileri arasında yer alıyor.

HANTAVİRÜS SALGINA DÖNÜŞÜR MÜ?

Farelere veya fare idrarı, tükürüğü veya dışkısına temasla insanlara bulaşan hantavirüsler, "Hantavirüs Akciğer Sendromu" (HPS) adı verilen hastalığa yol açıyor. İnsandan insana bulaşmayan hantavirüs salgın tehlikesi yaratmıyor.

TÜRKİYE'DE DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Yaklaşık  iki ay önce Bartın'da hayatını kaybeden İlyas Bilgin'in şuan sosyal medyanın gündeminde olan Hantavirüs sebebiyle öldüğü ortaya çıkmıştı. Virüs'ün fareden insana bulaştığı biliniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir