• DOLAR 32.507
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2402.81
  • ...
"Çözüm af değil rehabilitasyon"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Meclisin gündemindeki infaz düzenlemesine uyuşturucu ve bağlantılı suçluların da eklneceği iddia ediliyor. Bu iddiaları değerlendiren  Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, "Biz toplumdaki uyuşturucu tehlikesi büyümesin istiyoruz. Koronavirüs hepimizi tehdit eden bir tehlike. Cezaevlerinde de her yerde olduğu gibi en üst düzeyde önlem alınmalı. Ancak burada, bir yandan yaparken diğer yandan bozacak adımların atılmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

 UYUŞTURUCU TEHDİDİ GİDEREK BÜYÜYOR

Uyuşturucu bağımlılığı için de bir salgın denilebileceğini ifade eden Ay, "Bugün koronavirüs salgını bir tehdit, ancak uyuşturucu salgını da ondan aşağı kalır değil. Koronayı, inanıyorum ki, milletçe mücadelemiz sonucunda yeneceğiz. Ancak uyuşturucu belasıyla mücadelede maalesef başarılı olamıyoruz. Uyuşturucu bağımlılarının sayısı hızla 2 milyona yaklaşıyor. 2017 yılında 118 bin uyuşturucu olayı gerçekleşirken, bu sayı 2018’de 145 bine yükselmiş. Bu olaylarda 210 bine yakın şüpheli yakalanmış. Bugün hapishanelerde 300 bine yakın insan var ve bunların 60 bine yakını uyuşturucu ve bağlı suçlardan hüküm giymiş durumda. Maalesef bu sayı da giderek artıyor" diye konuştu.

KONTROLSÜZ  AFLA ÇOCUKLARIMIZ SOKAĞA ÇIKAMAZ

Tedavide başarı oranının da düşük olduğuna vurgu yapan Bilal Ay, "Bugün rakamlar bu haldeyken AMATEM ve ÇEMATEM'lerin toplam yatak kapasitesi bin 162. Tedavide başarı oranı yüzde 1,5. Tablo bu haldeyken, uyuşturucu satıcılarını affetmek tabloyu daha da kötüleştirmekten başka bir işe yaramayacak. Bugün Koronodan sokağa çıkmıyoruz bu doğru ancak bu bir süre. Kontrolsüz bir af ile yarın uyuşturucu tehlikesinden dolayı ne biz ne de çocuklarımız hiç sokağa çıkamaz hale gelecek. Bu kabul edilemez" dedi.

ÇÖZÜM AF DEĞİL REHABİLİTASYON

Çözümün af değil rehabilitasyon olduğunun altınI çizen Başkan Ay, "Biz uzun süredir bunu ifade ediyoruz. Bu 60 bin dolayında kişi affedildiğinde, tamamına yakını, tedavi ve rehabilite edilmediği için, aynı şeyi yapmaya devam edece. Yarın bu sebeple bir olumsuzluk olursa bunun vebalini kim üstlenecek! Bir af olacaksa, onları öncelikle rehabilitasyon merkezlerinde tedavi edip tehlikenin bertaraf edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Islah ve Rehabilitasyon Merkezleri kurulmasını talep ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

AF MÜCADELEYİ BALTALAR

Önlemsiz bir şekilde affın bağımlılıkla mücadeleyi de baltalayacağını sözlerine ekleyen Ay, "Bugün sonuçları itibariyle değerlendirdiğimizde, uyuşturucu ile mücadelenin büyütülmesi gerektiğini görüyoruz. Çünkü, tüm özverili çalışmalara rağmen, sorun giderek büyüyor. Kontrolsüz bir af, sadece sokaklardaki tehlikeyi arttırmayacak. Aynı zamanda bu mücadelede görev alanları da moral motivasyon olarak zaafa uğratacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir