• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Umut Kapısı Suriyeli Mültecilere Umut Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Derneği şehirlerine gelen Suriyeli mültecilere gıda ve kışlık giysi yardımında bulundu.
 
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Diyarbakır`a gelen Suriyeli ailelerin dramına duyarsız kalmayan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Derneği kışın çetin koşulları altında yaşam mücadelesi veren 20Suriyeli mülteci aileleye yardımda bulundu.
 
Yaptıkları yardımlar hakkında kısa bir açıklamada bulunan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Derneği yetkililerinden Celal Ay, Diyarbakır`a 20 Suriyeli ailenin geldiğini belirterek, Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Derneği olarak bir tespit komisyonu kurduklarını söyledi. Yaptıkları ön çalışma ile Suriyeli mültecilerin acil ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ifade eden Ay, "Suriyeli kardeşlerimize acil olarak kışlık giysi ve gıda yardımında bulunduk" dedi.
 
Yaptıkları yardımların mülteci ailelerin tüm ihtiyaçlarını gidermeye yetmediğini dile getiren Ay, maddi durumu iyi olan hayırseverleri özellikle çadır, yakacak ve giyecek ihtiyaçlarının giderilmesi için Suriyeli mültecilere yardım etmeye davet etti.
 
Ay, ayrıca yapılan yardımların mağdurlara ulaştırılmasında katkısı olan herkese teşekkür etti.
 
Şimdiye kadar hiçbir yetkilinin kendilerine herhangi bir yardımda bulunmadığını belirten Suriyeli mülteciler ise Umut Kapısı yetkililerine teşekkür edip, Valiliğin ve Belediye`nin yardımını beklediklerini ifade etti.
 
Esed ve muhaliflerin zulümlerinden kaçıp Diyarbakır`a yerleşen Suriyeli mülteci Ayşe Nene ise, Suriye de tüm çocuklarım ve torunlarım öldürüldü ben ve bir torunum kaldık. Çok hasta ve yaşlıyım, yetkililerden bu kışı çoluk çocuk donarak ölmeden geçirebileceğimiz bir yer tahsis etmelerini istiyorum dedi.
(M. Sait Adiyaman- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir