• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
DSÖ: Corona virüs ile mücadelede güçler birleştirilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütünün İsviçre'nin Cenevre kentinde Corona virüs hakkında günlük olarak yaptığı basın brifinginin açılış konuşmasını yapan Dr. Ghebreyesus, vakaların yüzde 80'inin Batı Pasifik ve Avrupa ülkelerinde görüldüğünü belirtti.

Dr. Ghebreyesus, "Sizin toplumunuzu etkilemeyeceğini zan etmeyin. Toplum olarak gerektiği gibi hazırlıklarınızı yapın. Kendinizin hastalığa yakalanmayacağınızı sanmayın. Kendinizi de gerektiği gibi salgına hazırlayın. Bununla birlikte umut varız. Bütün ülkelerin yapabileceği şeyler var." dedi.

Konser, spor müsabakaları ve toplantıları ertelemek gibi fiziksel mesafenin korunmasına yönelik önlemlerin virüsün yayılmasını yavaşlatabileceğini vurgulayan Dr. Ghebreyesus, bu önlemlerin kaldırılması durumunda bulaşma zincirinin başta yavaş yavaş devam edeceğini, daha sonra ise vakalarda büyük bir patlama yaşanacağını dile getirdi.

Dr. Ghebreyesus, "DSÖ bütün ülkelere, salgının önlenmesine yönelik kapsamlı bir yaklaşım tavsiye ediyor. İzolasyon, test, her şüpheli vakanın tedavi edilmesi ve her temasın takibi, bu mücadelenin bel kemiğini oluşturuyor. Bu, salgının tüm topluma yayılmasının engellenmesi ve hayatların kurtarılması için en iyi yöntemdir." ifadelerine yer verdi.

Çin'in virüsün genetik yapısını çözmesi ve bunu kamuoyuyla paylaşmasından 60 gün sonra aşı çalışmalarının başladığını hatırlatan Dr. Ghebreyesus, bunun inanılmaz bir başarı olduğunu söyledi.

Dr. Ghebreyesus, "Farklı metotların kullanılmasıyla yapılan çok sayıda küçük çalışma, hastalığın tedavisi ve böylelikle hayatların kurtarılması konusunda net ve güçlü deliller sağlamayabilir. Bu nedenle DSÖ ve ortak çalıştığı kuruluşlar, dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan test edilmemiş çalışmaların mukayese edilebilmesi için bir çalışma organize ediyor. Uluslararası boyuta sahip ve ihtiyaç duyduğumuz bilgileri ortaya koyacak olan bu büyük çalışma, hangi tedavilerin en etkili sonuçları verdiğini gösterecek." dedi.

Bu çalışmaya 'Dayanışma Denemesi' adını verdiklerini dile getiren Dr. Ghebreyesus, "Bu çalışma iş yükü çok ağırlaşan hastanelere bile, en basit tedavi metotları konusunda gereken bilgiyi sağlayacak." vurgusunu yaptı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir