• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
`Türkiye`de Reel Muhafazakarlık ve Demokrasi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN- İnsan Hakları Adıyaman Şubesi tarafından "Türkiye`de Reel Muhafazakarlık ve Demokrasi " konulu panel düzenlendi. Belediye Konferans salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak İnsan Hakları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Av Yusuf Alataş, İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık ve Tarihçi Yazar Erdoğan Aydın katıldı.
Saat 14.00`de başlayan panelde Türkiye`deki yönetim anlayışının değişmesi gerektiğinin altı çizildi. Roboski`den eğitime, yerel yönetimden ekonomiye kadar bir çok konuya değinilen panelde hükümetin bir çıkmaza girdiği ancak kendisine gösterilen çözüm yollarını da görmezden geldiğine dikkat çekildi.
 
Kemalizm Tutuculuğun Simgesi Haline Gelmeye Başlamıştır
Panel İnsan Hakları Federasyonu Adıyaman Şubesi Başkanı Osman Süter`in konuşması ile başladı. Süter, konuşmasında "Kemalizm bir tür dine dönüşerek tutuculuğun simgesi haline gelmeye başlamıştır" dedi
Panelde konuşan İlahiyatçı İhsan Eliaçık, amaçlarının ne AKP`yi ne de cemaatleri eleştirmek olmadığını asıl amaçlarının İktidarı eleştirmek olduğunu ifade etti. İktidarda kimin olduğunun öneminin olmadığını vurgulan Eliaçık, "12 Eylül 1980`de iktidarı eleştirdiği için cezaevine girdiğini ifade ederek "Bugün içimizden birileri yönetime geldi diye eleştirmekten vazgeçmeyeceğiz."dedi.
 
Kur`an da üç putun adının geçtiğini söyleyen Eliaçık bunların Lat, Menat ve Uzza olduğunu ve putların günümüzde isim değiştirerek devam ettiğinin altını çizdi."Lat otorite ,uzza güç, menat ise para demektir." diyen Eliaçık, " Bu üç kimde ise onların eleştirmesi gerekir. Muhafazakarların devletin davranışlarını değiştirmesi gerekirken kendi davranışlarını devletleştirdiklerini görmekteyiz. Devletin görevi nesillerin önünü açmaktır. Nesilleri yetiştirmeyi ailelere vermelidir."şeklinde konuştu.
 
Kürt sorununa da değinen Eliaçık, "Eğer halk zeytin yemek istiyorsa ve devlet ise zeytin yemek yasak diyorsa ve bu olayın neticesinde birileri dağa çıkıyorsa suçlu halk mı yoksa devlet mi?" ifadelerini kullandı. Dillerin ve renklerin Allah`ın birer ayeti olduğuna değinen Eliaçık "Bir dilin varlığını kabul etmek, ayeti inkar etmek anlamına gelir" ifadelerini kullandı.
 
Eliaçık, Başbakanın , Hz. Ömer`in "Fırat`ın kenarında bir kurt bir kuzuyu kapsa ne yaparım" dediğini örnek aldığını hatırlatarak "Hz.Ömeri örnek aldığını söyleyenler Roboski`de 34 cana kıydı. " dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir