• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
CEZAEVLERİNE KORONA AF’I MI? ÇANTALAR HAZIR MI?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Bazı ülkelerin uyguladığı bu tedbirlerden biri de “Tutuklu ve hükümlülere GENEL AF veya CEZA İNDİRİMİ” oldu.

Olağanüstü durumlar olağanüstü kararlar gerektirir.

Mesela İran, korona tehdidini ciddiye alıp 120 binden fazla insanı tahliye etmeye karar verdi.

İtalya, korona virüsü tehdidini ciddiye almadığı için birçok cezavinde isyan çıktı, onlarca mahkum öldü(rül)dü.

Türkiye'de ise bir kısım insan olayı “Genel Af” diye nitelendirecek kadar genişletirken, bir kısım da “Yapılan düzenlemeler çerçevesinde yasa tasarısı biraz daha genişletilmeli” diyor.( Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Twitter’dan; "Cezaevleri kapasitesinin çok üzerinde dolu. Islah imkânı yok. Hem acilen bir defaya mahsus infaz indirimi yapmalıyız hem de kalıcı bir infaz reformu." yorumunu paylaşmıştı.

Cumhur ittifakının önemli ortağı Bahçeli tarafından sunulan "Ceza indrimi tasarısı" uzun süredir üzzerinde tartışılan bir konu.

Bugüne kadar üzerinde anlaşmanın sağlanamadığı  bir çok konu olsa da Koronavirüs hadisesinden sonra hükümet bu tasarıyı daha geniş tutacak şekilde bir daha gündeme getirdi.

Son olarak hazırlanan tasarı Adalet Bakanı, tasarıyı CHP ve İYİ parti yetkililerine arz ederek görüşlerini alıp bir daha son şeklini vermek için Cumhurbaşkanına sunuldu.

Nihayette ortaya çıkan tabloda birkaç suç, kapsam dışında tutularak "Kısmi bir AF'ın" çıkartılacağı söyleniyor.

İşin tam da burasında akla 28 Şubat ve FETÖ Yargısının mağdur ettiği mahkumlar geliyor.

Hangi düzenleme yapılırsa yapılsın; 28 Şubat ve FETÖ Yargısının mağdur ettiği çok sayıda mazlumun cezaevlerindeki mahkûmiyetlerine bu vesile ile son verilmeli.

Ayrıca bu ikili güruhun mağdur ettiği yurt dışındaki “Arananlar” için de gerekli yasal düzenlemeler  bir an önce hayata geçirilmelidir.

Kısacası;

Küresel bir salgına dünüşen Kovid 19 virüsünün (Allah korusun) Cezaevlerine sıçraması durumunda hem mahkumlar açısından hem de toplumsal kırılma ve sosyal dokuyu zedeleme noktasında ciddi neticelere yol açacağı göz önünde bulundurularak çıkarılacak yasanın ( yine toplum vicdanını zedelemeyeceği bir şekilde) geniş tutulması ve 28 Şubat-FETÖ Yargısının Mağduru olana tüm kesimlerin (Hem tutukluların hem de arananların) mağduriyetlerinin tümüyle ve bir an önce ortadan kaldırılmalıdır.

K

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir