• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Örtü Düşmanlığı Yeni Yönetmenlikle Hız Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Marmara İnsan Hak ve Özgülükler Platformu, platforma üye derneklerin yöneticileri ile yaptığı aylık toplantıdan sonra gerçekleştirdiği basın açıklamasında, başörtü zulmüne tepki gösterdi.

 

Örtü İlahi Bir Simgedir
Tesettürün, ilahi hakikat cihetinden bir emir ve toplum açısından bir gereklilik olduğunun vurgulandığı açıklamada tesettür ve örtünmenin insanları diğer canlı varlıklardan ayıran bir alameti farika olduğunun altı çizildi.
Müslümanlar için örtünün dini aidiyeti temsil eden ilahi bir simge olduğunun ifade edildiği açıklamada şu şöyle denildi:
"Örtünme hususunda yapılacak en ufak bir müdahale başta Allah`ın hükümlerine açılmış bir savaştır. İnsan haklarına vurulmuş bir prangadır. İslam`a karşı alınan bir cephedir. Açık bir zulümdür.

Büyüklerimizin dediği gibi ``Düşmanlarını razı etmek için dostlarını küstürenler kaybederler`

Yakın tarihimizde devlet namına camileri ahır haline getirenler, Sarık ve cübbeye öcü gözü ile bakanlar, Kur`an okumayı ve okutmayı suç sayıp cezalandıranlar Müslüman halk tarafından lanetlenmektedirler."

 

Hükümetin Tavrı Başörtü Düşmanlarını Cesaretlendirmiştir
28 Şubat süreci ile başta baş örtüsü olmak üzere Müslüman halkın değerlerinin hedef alınarak bin-bir türlü hakaretler yapıldığının ifade edildiği açıklamada, "Bu askeri cuntayı anlamak mümkün olsa da Müslüman halkın oyları ile iktidar olanların bu zulmünü anlamak mümkün değildir. Hani başörtü namus borcunuzdu?! Halka bu yönde verdiğiniz sözleriniz hani nerede?! Son yönetmeliği her gittikleri yerlerde ``isteseydik kaldırırdık`` diyen bakanın bu çıkışları Müslüman halkımızı derinden yaralayıp üzdüğü gibi toplumda tesettür düşmanlığı yapanları da bir o kadar cesaretlendirmektedir.

 

Onlarca zulüm örnekleri mevcuttur. Diyarbakır ve Şanlıurfa`daki örtü düşmanlığı bunun en açık ve tipik örneğidir. Diyarbakır Barış Mah. Talay Tepe Birinci Etap TOKİ İlk Öğretim Okulunda başörtüsü ile derse girmek isteyen Kadriye Sevgi Yılmaz adlı bayan öğretmen, okul müdürü Zeynelabidin tarafından kolundan tutularak dışarı atılmıştır. Yine Şanlıurfa`nın GAP Anadolu Kız Meslek Lisesinde yapılan Açık Öğretim Sınavında görev alan 17 yıllık Öğretmen Melahat Erdenöner salondan çıkarılmıştır. Bu zulüm ve cürmü işleme cesaretini gösteren okul yöneticileri kendilerini mevcut yasaların üstünde görerek eğitim ve öğretimi engelleme suçunu işlemişlerdir. Yetkililerin derhal ve ivedilikle bu okul yöneticileri hakkında işlem başlatmaları gerekir."

 

Açıklama şu ifadelerle son buldu: "Yüzyıllarca Müslüman halka yapılan zulümlerden bıktık. Kimse Müslümanların, İslami yaşantılarından taviz vermesini beklemesin, herkes nasıl ki inancını yaşamada özgür ise, Müslümanlar da inançlarını özgürce yaşayabilmelidirler. Bu zulümlere karşı tüm STK`ları ve vicdan sahibi duyarlı halkımızı tepkilerini göstermeye davet ediyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir