• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
"Kahvehanelerin kapatılması" kararına uymayanlar kahvehane önlerinde toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Durumdan rahatsız olan Siirtli vatandaşlar, alınan tedbirin salgını önlemek adına çok önemli olduğunu fakat kahvehaneler kapalı olmasına rağmen insanların kahvehane önlerinde veya kaldırımlarda bir araya geldiğini, bu şekilde davranmakla hastalığın yayılmasının daha da kolaylaşacağını kaydettiler.

"Vatandaşların bu şekilde davranması hastalığın yayılmasının kolaylaştıracaktır"

Kahvelerin kapalı olmasıyla vatandaşların kahvelerin önünde bir araya gelmesinin aynı anlama geldiğini dile getiren Ali Aşkara, "Devletin çıkardığı uygulama çok doğrudur ama görüyorsunuz ki kimse bu tedbire uymuyor. Kahvelerin kapalı olması bir şey değiştirmedi. Çünkü insanlarımız yine kahvelerin önünde bir araya geliyorlar. Vatandaşların bu şekilde davranması hastalığın yayılmasının kolaylaştıracaktır. Çünkü insanlar yine de yan yana duruyor." diyerek yapılanların yanlışlığına işaret etti.

"Vatandaş virüs kapmasın diye kahvehaneler kapatıldı ama insanlar kaldırımda toplanıyor"

Aşkara, "Herkesin evinde kalması isteniyor ama bir insan çalışmadan yapamaz ki! O zaman nasıl geçinecek. Kahveci çalışanlarının parasını nasıl ödeyecek! Devletin bu noktada destek çıkması gerekiyor. 'Vatandaş virüs kapmasın' diye kahvehaneler kapatıldı ama insanlar kaldırımda toplanıyor, sohbet ediyor. Devletin bu noktada bir önlem alması gerekiyor." dedi.

"Kahvehaneler 10-15 gün kapalı olsa ne olacak ki?"

Vatandaşların, devletin verdiği karara uyması ve en azından işi olmayanların belli bir süre evinde oturması gerektiğini dile getiren Enver Değerli, "Kahvehanelerin kapatılmasının olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu virüs atlatılana kadar herkes evinde otursun. Vatandaşlarımızın faydası için alınan bu karara uymaları gerekir. Çin'i gördük ne hale geldiğini, milyonlarca insan hastalığa yakalandı. Biz de mi ölelim? Kahvehaneler 10-15 gün kapalı olsa ne olacak ki?" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir