• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
Gaziantep'te Corona virüse karşı dezenfekte çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgınına karşı Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü, dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.

Dezenfekte çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de görülen Corona virüs ile ilgili Sağlık Bakanlığının ön gördüğü bütün tedbirleri aldıklarını söyledi.

Şahinbey Belediyesi olarak dezenfekte çalışmalarını büyük bir hassasiyet içerisinde yaptıklarını ifade eden Tahmazoğlu, ilçede gerekli tedbirlerin alınarak dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Tahmazoğlu, "Global bir sorun haline gelen Corona virüsü ile ilgili devletimiz tüm tedbirleri en üst düzeyde almış durumdadır. Bu konuda Sağlık Bakanlığımız dünyaya örnek olacak bir tutum sergilemektedir. Devletimizin almış olduğu tedbirlere ek olarak bizler de yerel yönetimler olarak tedbirler alıyoruz." dedi.

"Toplu kullanım alanları dezenfekte edildi"

Vatandaşların zorunlu haller dışında evde kalmaları yönünde tavsiyede bulunan Tahmazoğlu, şunları söyledi:

Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı, Müftülük, Kan Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri ve diğer alanları dezenfekte ettik. Burada önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığıdır. Ancak vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında evde kalmalarını tavsiye ediyoruz.

"Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu kurallara harfiyen uyalım"

İlçe genelinde çalışmaların hassasiyetle devam edeceğini belirten Tahmazoğlu "İlçemizde bulunan çöp konteynırlarını ayrıca temizliyor ve dezenfekte ediyoruz. Bu süreçten önce de çöp konteynırlarımızı düzenli olarak temizliyor ve dezenfekte ediyorduk. Bundan sonra bu çalışmaları daha hassasiyetle sürdüreceğiz. Şahinbey Belediyesi olarak bu hassas çalışmalarımızın devam edeceğinin altını çizmek istiyorum. Her konuda olduğu gibi bu konuda da devletimiz üzerine düşeni yapmaktadır. Buradan da vatandaşlarımıza çağrımız; Sağlık Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kurallara harfiyen uymalarıdır. Bu konuda oluşturulmak istenen panik havasına kapılmamalı, devlete güvenmelidirler. Panik havasında oluşan fırsatçılar ile ilgili de bizler de üzerimize düşeni yapacağız." diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir