• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başörtülü Öğretmeni Dışarı Atan Müdür Görevden Alınsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Kayapınar ilçesine bağlı Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Müdürü Zeynelabidin Demir`in başörtülü olarak derse girmek isteyen 13 yıllık öğretmen Kadriye Sevgi Yılmaz`ı öğrencilerin önünde yaka paça dışarı atmasına bir tepki de HÜR DER`den geldi.
 
HÜR DER`den yapılan yazılı açıklamada, "Evliya Çelebi İlköğretim Okulunda, başörtüsü ile derse girmek isteyen Kadriye Sevgi Yılmaz ismindeki bayan öğretmeni, kolundan tutup çeken ve sınıfına girmesini engelleyen Zeynelabidin Demir isimli okul müdürünün yaptığı bu zorba hareketi ve başörtüsü düşmanlığını kınıyoruz" denildi.
 
Fiili müdahaleye maruz kalan öğretmen Kadriye Sevgi Yılmaz`a geçmiş olsun dileklerinin de yer aldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bacımıza geçmiş olsun der ve kendisini takdir eder, inancı için katlandığı bu zorluktan dolayı tebriklerimizi sunar; tüm desteğimizle yanında olduğumuzu belirtiriz.
 
Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar Müslümanların inançlarını yaşamalarını engellemeye çalışan zorba rejimin kalıntısı olan bu okul müdürü gibi insanların, idarecilik konumunda inançlı insanlara yaptıkları zulümler ve bu zulümlere kendilerini yetkili görmeleri düşündürücüdür."
 
Başörtüsüne yasal güvence getirilmesi istenen açıklamada, "Hükümetin, inancını yaşamak isteyen insanlara zulmeden bu tür idarecileri görevden almasını, öğretmene fiili müdahalede bulunan müdür hakkında savcıların resen harekete geçmesini, yine bir daha bu tür olayların yaşanmaması için hükümetin bir an önce yasal güvenceler getirmesini bekliyoruz" denildi.
 
İnancının gereğini yerine getiren öğretmene fiili müdahalede bulunan zihniyetin ve bu zihniyeti somutlaştıran müdür Zeynelabidin Demir`in lanetlendiği açıklamada, adli ve idari makamların bu şahıs hakkında bir an önce harekete geçmesi istendi. (Sait Adıyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir