• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

ADANA - Türk Enerji Sen Genel Sekreteri Mustafa Tümer, açıklanan 2012 yılı enflasyon farkını değerlendirdi.

 

Türk Enerji Sen Genel Sekreteri Mustafa Tümer, yaptığı açıklamada enflasyon oranı ile ilgili oluşturulan iyimser tabloyu da eleştirerek \"İnsanları fakirleştirerek yardıma muhtaç hale getiriyorlar. Enflasyon yüzde 6 oranında diyorlar. Peki, bu oran neden emlak vergisine, motorlu taşıtlar vergisine, doğalgaza, elektriğe bu şekilde yansımıyor. 2023 yılında Türkiye`nin yarısı yardıma muhtaç hale gelecek\" diye konuştu.

 

Aralık ayı enflasyon oranının 0.38 çıkması ile 2012 yılı enflasyon oranının da (6.14) olarak gerçekleşmiş olduğunu belirterek; bunun da kamu çalışanlarının 2012 yılı enflasyon fark alacağının yüzde 0.12 olmadı demek olduğunu ifade ederek, sokaktaki enflasyonun bu olmadığını artık herkesin bildiğini söyledi.
İstanbul`dan örnek veren Tümer, yıllık enflasyon oranının 9.73 olduğunu hatırlatarak, \"yani İstanbul`daki bir memurun yıllık kaybı 3.59 olmuştur. Alacağı fark ise yüzde 0.16. İşin esasına bakıldığında ekonomik anlamda büyümenin yüzde 4 olduğu bir ülkede yıllık enflasyonun yüzde 6.16 çıkmasına iyi denemez. Cari açık, göz önüne alındığında, büyümenin de gerçekleşmesi için iç talebin artması hesaplanırsa Türkiye ekonomisinin çok da iyi olmadığı görülecektir. 2012 yılı yine kamu çalışanları adına AKP hükümeti tarafından aldatıldığı, kandırıldığı kayıp bir yıl olmuştur\" şeklinde konuştu. (Ayhan Kaya - İLKHA)