• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
Şemdinli`de Seyyid Taha Kabrini Ziyaretçi Akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HAKKÂRİ - Eski bir yerleşim birimi olan Şemdinli ilçesi, hep balıyla, ceviziyle ve tütünüyle kendinden bahsetmiştir. Tarihi yerler bakımından da oldukça zengin olan Şemdinli ilçesi Seyyid Taha hazretleri ve Seyit Abdullah hazretleri gibi önemli şahsiyetlere de ev sahipliği yapıyur.
 
İlçe Kaymakamı Cengiz Erdem beraberinde Şemdinli ve Yüksekova ilçe Müftüleri, Kurum Amirleri ve köy muhtarları ile Bağlar Köyüne Seyit Taha ve Seyit Abdullah Hazretlerinin türbelerine ziyarette bulundular.
 
İlk olarak Seyit Abdullah Hazretlerinin mezarına geçen Kaymakam ruhuna Fatiha okuyarak türbeyi ziyaret etti. Ardından Seyit Taha Hazretlerinin mezarına geçilerek Yasini Şerif ile birlikte Kur`an okundu ardından topluca ruhlarına Fatiha okundu.
 
Köyde ve kabir çevresinde incelemelerde bulunan Kaymakam Cengiz Erden eksiklikleri tespit ederek bu eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmalara başlanacağını söyledi.
 
Bu iki öneli zatın mezarları ilçe merkezinden yaklaşık 17 km mesafede bulunan Bağlar Köyü`nde (Nehri) olup ziyaretçiler tarafından ziyaret edilmektedir.
 
Seyyid Taha Kimdir?
Anadolu`da yaşayan büyük velilerden biri olan Hz. Seyyid Taha, doğum tarihi bilinmemekle beraber 1853 yılında Şemdinli`ye bağlı Bağlar Köyü`nde (Nehri) vefat etmiştir. Seyyid Taha-i Hakkâri hazretleri olarak da bilinmektedir. Silsile-i aliyyenin otuz birincisidir. Peygamber efendimizin neslinden olup Seyyid Abdülkadir-i Geylani hazretlerinin on birinci torunudur. Mevlana Halid-i Bağdadi hazretlerinin halifelerindendir. 1853 yılında Şemdinli ilçesinden yaklaşık 17 km mesafede bulunan ve Şemdinli`nin ilk merkezi olan Bağlar Köyü`nde (Nehri) vefat etti. Kabri orada olup her yıl binlerce ziyaretçi gelmekte, feyz ve bereketlerinden istifade bulunmaktadır. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir