• DOLAR 32.344
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2238.88
  • ...
"Corona virüsü" salgını nedeniyle AHEF'ten önemli duyuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AHEF, Kronik hastaların sağlık merkezlerine uğramadan ilaçlarını direkt olarak eczanelerden almaları hususunda Sağlık Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler ve girişimler sonucunda bugün Sağlık Bakanı adına Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Tekin imzalı resmi yazının Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderildiğini kaydetti.

İlgili yazıda şu açıklamalara yer verildi:

Raporlu ilaç kullanan vatandaşlarımızın, raporlu ilaç tarihinin bitmesi durumunda rapor tarihleri Haziran 2020’ye kadar ertelenmiştir. Bu sebeple rapor tarihini uzatmaları için tekrardan doktora gitmelerine gerek yoktur.

Raporlu ilaç kullanan vatandaşlarımız, ilaçlarını herhangi bir sağlık merkezine gidip yazdırma ihtiyacı duymadan direkt olarak eczanelerden alabileceklerdir.

AHEF'in açıklamasında, "Uyarımızı tekrarlıyoruz; Corona virüsü ve sair hastalıkların en çok bulaşma yolu hastaneler, aile sağlığı merkezleri ve diğer sağlık kuruluşlarıdır. Bu sebeple;

*Acil olmadıkça ve gerekmedikçe hastanelere ve sağlık merkezlerine gidilmemelidir.

* Hiçbir vatandaşımız raporlu ilacını yazdırmak için sağlık merkezlerine gelmemelidir. Vatandaşlarımız raporlu ilaçlarını doktora yazdırmadan eczanelerden direkt alabilirler.

*Sağlık Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında yapılan protokol gereği, sağlıklı öğrencilere her yıl Aile Sağlığı Merkezlerinde izlemler yapılmaktadır. Bir aciliyeti olmadığı için Corona virüsü salgını son bulana kadar; öğrenci izlemleri için Aile Sağlığı Merkezlerine hiçbir öğrencimiz gelmemelidir.

*Yurtdışından gelen vatandaşlarımız ülkemize girişten itibaren 14 gün süreyle evlerinden dışarı çıkmamalı ve kimseyle yakın temas kurmamalıdır. Bu kişilerin rapor için Aile Sağlığı Merkezlerine gelmeleri gebeler, bebekler, çocuklar ve yaşlılar için risk taşıdığından, idareler bu vatandaşlarımıza mazeret izinlerini vermelidirler. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir