• DOLAR 32.458
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2439.947
  • ...
Koronavirüsten dolayı sokağa çıkma yasağı ilan ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, başkent Erbil ve Süleymaniye'de coronavirüs (Covid-19) nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada,yasağın bu gece saat 00:00’dan itibaren başlayacağı ve 48 saat boyunca sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi.

Sağlık ekiplerinin görevlerini iyi bir şekilde yapmaları için vatandaşların evlerinde kalıp dışarı çıkmamalarının istendiği açıklamada, şüpheli durumlarda 122’nin aranması çağrısında bulunuldu.

İran’dan yasal olmayan yollarla dönenlerin bir an önce sağlık merkezlerine gitmelerinin istendiği açıklamada, uyarıları dikkate almayanların cezalandırılacağı ifade edildi.

Sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerinin alarmda olması gerektiğini vurgulandığı açıklamada, Irak’tan son 30 gün içerisinde Kürdistan Bölgesi’ne gelenlerin sağlık kontrolünden geçmesi istendi.

Açıklamada, Avrupa’da yaşayan Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının da Newroz dolayısıyla Kürdistan Bölgesi’ne gelmemeleri çağrısında bulunuldu.

Kürdistan Bölgesi’nde coronavirüse yakalananların sayısı Süleymaniye’de 19, Erbil’de 8 olmak üzere 27 kişiye yükselmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir