• DOLAR 34.312
  • EURO 37.22
  • ALTIN 3018.549
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı Ocak ayına ait “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi” verilerini açıkladı.

Buna göre; ticari süt işletmelerince Ocak ayında 806 bin 721 ton inek sütü toplandı. Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %8,9 arttı.

Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %8,7 artarak 146 bin 247 ton olarak gerçekleşti.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %8,1 artarak 91 bin 983 ton olarak gerçekleşti.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ayran üretimi %14, tereyağı üretimi %5,7, inek peyniri üretimi %0,4 artarken, tam yağlı süt tozu üretimi %2,5, kaymak üretimi %5,3, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %10,8 ve yağsız süt tozu üretimi %12,3 azalmıştır.