• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Mardin STK Platformu İdlib’e 4 TIR insani yardım gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu tarafından kent genelinde Suriye'nin İdlib kentinde yaşayanlar için başlatılan yardım kampanyasında 4 TIR yardım toplandı. Gıda, giysi, battaniye, soba gibi getirilen eşyalardan doldurulan TIR’lar dualarla gönderildi.

Burada konuşan Mardin STK Platformu Başkanı Ahmet Ceylan, dokuz yıldır devam eden iç savaş sürecinde Suriye’ye 30’un üzerinde devlet müdahil olduğunu belirtti.

Ceylan, “Suriye içinde 5 milyondan fazla insan yer değiştirerek göç etmek zorunda kalmıştır. Bu demektir ki her 2 Suriyeliden biri muhacir durumuna düşmüştür. Bu iç göç muhacirlerinin yaklaşık yarısı olan üç milyon gibi önemli bir bölümü rejim tarafında süpürülerek İdlib vilayetine sığınmak zorunda bırakılmıştır. Şu anda nerdeyse tamamı çocuk, kadın yaşlı ve hasta olmak üzere Hatay sınırında bir buçuk milyona yakın insan sınırlarımıza yığılmış yardım çığlıkları atmaktadır. Bu yardım çığlığına Mardin STK Platformu olarak kayıtsız kalamazdık. İdlib Yardım Kampanyası kapsamında toplam 4 TIR yardım topladık. Burada hazır bekleyen dördüncü yardım TIR’ını muhtaç ve çaresiz insanlara göndermek üzere toplanmış bulunuyoruz. İnşallah mağdur ve mazlum insanlara yardımı götürür, sağlık selamet içerisinde döner. Allah yollarını ve bahtlarını açık eylesin.” dedi. (İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir