• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Gaziantep'te "Yeşil şehirler, huzurlu nesiller" projesiyle fidanlar toprakla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

27 milyon fidan dikiminin hedeflendiği proje kapsamında, merkez Şehitkâmil ilçesindeki Bağlarbaşı Hatıra Ormanı'na yeni fidanlar dikildi.

"Yeşil şehirler, huzurlu nesiller" sloganıyla başlatılan kampanyanın etkinlik programında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, fidanlara sahip çıkılarak aslında geleceğe sahip çıkıldığını aktardı.

GAGEV üzerinden elektronik bir bağış sisteminin oluşturulduğunu da belirten Gül, bağış yapmak isteyenlerin www.yesilantep.org adresinden yer seçerek bağış yapabileceklerini ve bir farkındalık olarak arkadaşlarına, ağaç hediye edebileceklerini vurguladı.

"Gaziantep her sene, bir önceki seneden daha da yeşil oluyor"

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son 15 yılda Gaziantep'te diktiği fidan sayısının 40 milyonun üzerinde olduğunu dile getiren Gül, "Gaziantep her sene, bir önceki seneden daha da yeşil oluyor. Ama bu yeterli değil. Her geçen gün, nüfusumuz artıyor. Bu kapsamda yerelde GAGEV olarak,  belediyemiz, odalarımız ve sizlerle birlikte 27 milyon fidan dikmek istiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımızın 40 milyonun üzerinde diktiği ve dikeceği fidan var. Onlar arttırarak devam edecekler. Yerelde de bizlerin,  sizlerin okullarda, hastanelerde, caddelerde, evlerimizin önüne dikeceğimiz fidanlarla Gaziantep daha da yeşil olacak." dedi.

"Fidanlara sahip çıkarak geleceğimize sahip çıkıyoruz"

Vali Gül, özellikle fidanlar dikildikten sonra asıl önemli olanın, dikilen fidanların korunması olduğuna dikkat çekerek, "Dikilen fidanlara sahip çıkmak ve bakmak daha da önemlidir. Fidanların birer canlı olduğunu unutmayarak sahip çıkalım. Fidanlara sahip çıkarak kendi geleceğimize sahip çıkıyoruz." diye konuştu.

"Çevreyi ve insanı korumamız gerekiyor"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de baharın gelmesiyle tabiatın uyandığını, yüreklere coşku geldiğini belirterek, "Dünyayı cennete dönüştürme ve kardeşçe yaşamak elimizde. Bunun için toprağı, suyu, havayı koruyacağız. Kendimizi koruyacağız. Rabbim büyük bir ekosistem kurmuş. Her şey bize emanettir. Bu yüzden dünya artık ekonomik değil, sürdürülebilir kalkınma diyoruz. Sürdürülebilir bir kalkınmada da başa çevresel kalkınmayı koyuyor. Çevreyi ve insanı korumamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve Şahin, öğrencilerle birlikte badem ve sumak fidanlarını toprakla buluşturdular.

Öte yandan, projenin başarısı ve devamlılığı için her hafta sonu düzenli olarak fidan dikme etkinliği gerçekleştirileceği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir