• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
"Aileden Devlete İslâmi Toplumun İnşası" konulu konferans düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konferansa İlahiyatçı Dr. Abdurrahim Şen, Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım ve İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Hafız Burak Balta'nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan Dr. Abdrurrahim Şen, "Bu topraklara aidiyet hisseden herkes, 97 yıl önce işgallerle geldiklerinde ilk yaptıkları kadınlarımıza el uzatmak olan Batılıların, kadınlarımız hakkında bizlere pazarlamaya çalıştıkları yasaları düşünmek zorundadır!” diyen Şen, İstanbul Sözleşmesi ve CEDAW gibi uluslararası sözleşmelerle Müslüman toplumların aile-kadın anlayışına yönelik saldırıları gözler önüne serdi.

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım da "Yeşil bayraklarında ‘La ilahe illallah’ yazması ya da adında 'İslâm Cumhuriyeti' yazması onu İslâm devleti yapmaz! Bir devletin İslâm devleti olabilmesi için kökte tevhit, dallarında adalet olması gerekir.” diyerek İslâm devletinin karakteristik özelliklerini ifade etti.

İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu, Müslümanların yeniden izzet kazanmasının yolunun Hilâfet Devleti’nin ikamesinden geçtiğini söyledi.

Konferans bu konuşmanın ardından sona erdi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir