• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin'de "Yerel Kalkınma Çalıştayı" düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Kaymakamlığının koordine edeceği çalıştaya, Mardin Valiliği, Artuklu Üniversitesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Midyat Belediyesi destek verecek.

Çalıştaya tüm kamu kurumları ve STK'ların katılması bekleniyor.

Midyat İlçe Kaymakamlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlçemizin adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre 2019 yılındaki nüfusu 114.763 kişidir. İlçemizde farklı etnik ve inanç grupları bir arada ve ortak yaşama kültürü içerisinde yaşaya gelmiştir. Bu durum, beraberinde birçok pozitif potansiyeli barındırmakta ve ilçenin gelişimi için büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu minvalde ilçemizin sahip olduğu sorun, ihtiyaç ve potansiyellerin tespiti için Kaymakamlığımız koordinasyonuyla Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Midyat Belediyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi desteğiyle bir bilimsel temelli ve SWOT analizi yöntemiyle 'Midyat Yerel Kalkınma Çalıştayı' düzenlenecektir.

Çalıştay 2 toplantı şeklinde yapılacak

Çalıştayın tarihi ve teknik bilgilerinin de yer aldığı yazılı açıklamada, "Çalıştayın birinci günü olan 9 Mart 2020 saat 10:30'da, tüm paydaşların katılımı ile Midyat Milli İrade İlkokulu konferans salonunda tanıtım toplantısı yapılacaktır. Çalıştayın ikinci günü olan 11 Mart 2020 saat 10:00'da ise; seçilen konu başlıkları ile ilgili paydaşların katılımı ile ve ayrı ayrı olmak üzere atölye çalışmaları yapılacaktır. Bu atölye çalışmalarında, ilgili konunun Midyat'ın güçlü ve zayıf yönleri ile sahip olduğu Fırsat ve Tehditleri (GZFT) analiz edilecektir. Daha sonra tespit edilen bu GZFT durumlarına göre, çözüm önerileri ve proje fikirleri tespit edilecektir. Tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra çalıştay sonuç raporu hazırlanıp icracı kurumlarla paylaşılacaktır." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir