• DOLAR 32.517
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2423.75
  • ...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından finanse edilen, Siirt Valiliği tarafından desteklenen, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve bölgede bir ilk olacak 'Tarım ve Ağaç Müzesi'nin yapım çalışmaları başladı.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Asım Şen, Proje Koordinatörü Mehmet Ata Mirzaoğlu ve yetkili mimarların hazır bulunduğu incelemede, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, projenin yapılacağı alanda, yetkililerden projenin son durumu hakkında bilgi aldı.

"Projeyle ilimizde doğa ve tarım sevgisinin arttırılmasını amaçlıyoruz"

Yapılacak projenin; tarım müzesi, tarım kütüphanesi, tarım kafe, cep sinema salonu ve halkın istifade edeceği kültürel tesisi kapsayacağını ifade eden Ören, "Bu projeyle, ilimizde doğa ve tarım sevgisinin arttırılmasını amaçlıyoruz. Dinlenme ve sosyal aktivite amaçlı yeni bir sosyal alan oluşturulması ve aynı zamanda ilimizde eğitime ve kültür turizmine de katkı sağlamasını beklediğimiz bu proje ile şehir merkezinde vatandaşlarımıza yeni bir sosyal ve kültürel faaliyetler yapacakları bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Projemizin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)