• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Müftülük  Mevsimlik İşçi ve Ailelerine İrşat Hizmeti Sunacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Sosyal Destek Programı (SODES)in `Gönül Çadırları` projesi kapsamında çalışma sürdüren Adana İl Müftülüğü, projeye destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

 

Yapılan toplantıya, AİRB görevlileri, proje ortaklarından, Yüreğir Belediyesi, Karataş Belediyesi, Yüreğir Şanlı Urfalılar Derneği görevlileri de katıldı.

 

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Arif Gökce \" İlimize tarım alanlarında çalışmak üzere gelen birçok insan bulunmaktadır. Bu insanların büyük kısmı tarım faaliyetleri bitse dahi bulundukları bölgelerde kalmakta yaşamlarını sürdürmektedirler. Eğitim-öğretim ve insani yaşam koşulları ile dezavantajlı durumda olan bu insanlarımız din ve ahlak eğitimi ve dini-kültürel etkinliklerden uzak kalmaktadırlar. Bu proje ile toplumun dezavantajlı kesimlerine eğitim imkânı sunmak, halkı bilinçlendirmek ve toplumsal gelişmeyi sağlamak amaçlanmıştır. İnşallah alacağımız araçla kuracağımız çadırlarla, buralardaki kadınlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı, dini ahlaki kitaplarla, irşat hizmetleriyle buluşturacağız\" dedi.

 

Toplantıya proje ortaklarından beklentileri içeren gündem maddeleri ile devam edildi. Proje ortakları \"Gönül Çadırları\" projesinin özellikle dezavantajlı bölgelere yönelik hazırlanmasının, çok isabetli olduğu, projeye sonuna kadar desteklerinin süreceği konusunda görüş beyan ettiler. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir