• DOLAR 32.986
  • EURO 35.392
  • ALTIN 2455.644
  • ...
Şanlıurfa'dan İdlib'e 4 TIR insani yardım gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu ve Şanlıurfa Umut Kervanı Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kentindeki bombalardan kaçarak Türkiye sınırına sığınan ihtiyaç sahipleri için 4 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.

İnsani Yardım Platformu Lojistik Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, yardımlarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Gerem, "İdlib kırsalında bombalardan, katliamdan ve zulümden kaçıp taşlara ve ağaçlara sığınmak zorunda kalan İdlibli kardeşlerimizin; gönlüne sevinç, sofralarına bereket olacak iyilik TIR'larımızı çıkaracağız inşallah. Bu iyilik TIR'larımızın çıkmasına katkı yapan Umut Kervanı Derneği, Suriye İş Adamları Derneği, Suriye kanaat önderleri, Almanya'daki Beyazay Derneği ve Eyyübiye Müftülüğüne bir kez daha teşekkür ediyoruz. İnşallah İdlib'de 'Mini yetim köyleri' kurmaya çalışacağız. Nedeni ise kalabalık ve düzensiz olan bölgelerde kargaşalardan dolayı girip yardım dağıtamıyoruz.  Küçük 50 ailenin yaşayabileceği mescidi ve helası olan mini yetim köyü projesini geliştireceğiz. Şu ana kadar 3 mini köyümüzün kaynağı hazır. Bu şekilde yavaş yavaş projemizi geliştireceğiz inşallah."

 

Programın sonunda Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur tarafından dualar edildi.

Gönderilen yardımlarla ilgili konuşan Umut Kervanı 2'nci Bölge Koordinatörü Seyfettin Gündüz, "Hacı Sıddık Camii Derneği Başkanı Mehmet Ali Aysu hocamızın desteği ile bugün İdlib'e yardım TIR'ımızı yolcu ettik. Umut Kervanı olarak gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Hayırsever kardeşlerimizden ricamız; her daim İdlib'i ve İdlib'de açıkta bulunan kardeşlerimizi unutmasınlar. Bu vesileyle tekrar hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir