• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Zihinsel Engellilere Alt Sınıf Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES), Mardin Valiliği koordinasyonda `Engelsiz Eğitim Projesi\" kapsamında Mardin`in Nusaybin ilçesine \"Zihinsel Engelliler Özel Alt Sınıfı\" açtı.

Oğuzhan İlkokulunda kurulan sınıfın açılış kurdelesini Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın kesti.

Açılışta konuşan Kaymakam Girgin, bu tür sınıflara ilçede büyük ihtiyaç olduğunu söyledi. Özel eğitime muhtaç çocuklara yönelik yaptıkları projenin önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeleri gerektiğine işaret eden Girgin; \"Her birimizin, akrabalarımızın, çocuklarımızın ihtiyacı olabilecek, önemli bir ihtiyacı, eksikliği giderecek bir kurum. Çocuklarımızın burada alacakları özel, profesyonel bir eğitimle hayata, normal günlük hayatlarına ve eğitim öğretim hayatlarına çok daha kolay bir şekilde devam edebilecekler. Biz bu projeleri çok önemsiyoruz. Misak-ı Milli ve Oğuzhan`dan sonra diğer ilkokul ve ortaokullarımızın bünyesinde de benzer sınıfların oluşturulması için gayret edeceğiz\" dedi.

Zihinsel Engelliler Özel Alt sınıfı hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, engelli çocuk sahibi olmanın çok zor olduğunu söyledi.

Açılan sınıfın önemine değinen Aydın, \"Akranlarına göre ağır öğrenen, öğrenebilir zihinsel engelli öğrencilerimiz için ilkokul ve ortaokullarımız bünyesinde özel alt sınıflar oluşturduk. Kalkınma Bakanlığımızın her yıl açtığı SODES projelerine başvurduk. İlçemizde `Engelsiz eğitim` projemiz kabul edildi. İki okulumuzda çocuklarımıza yakışır eğitim ortamları oluşturarak iki sınıf açtık. Öğrencilerimize lazım olabilecek her türlü eğitim materyali alındı\" diye konuştu.

Zihinsel engelli çocuklar yanı sıra ailelerini de düşündüklerini bildiren Aydın, ailelere de ayda bir defa öğretmenler tarafından engelli çocuklar hakkında eğitim verileceğini ifade etti.

Açılışa katılanlar daha sonra engelli çocuklar için açılan sınıfta çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

4 öğretmenin görev yaptığı sınıfta 38 öğrenci bulunduğu belirtildi. (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir