• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya'da minibüslerle ilgili alınan yaş kararının emsal niteliğinde olduğuna dikkat çeken İnce, servis araçları içinde bakanlık nezdinde bir karar alınması gerektiğini beklediklerini söyledi.

Alınan kararı İLKHA muhabirine değerlendiren minibüsçü esnafı, özellikle ülkenin geçtiği ekonomik krizde böyle bir kararın alınması, kendileri açısından çok iyi olduğunu dile getirdi.

İnce, "Özelikle Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan'ın minibüsçü esnafımıza müjde niteliğinde almış olduğu kararı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Minibüsçü ve servisçi esnafı olarak yıllardır paylaştığımız Büyükşehir Belediye Başkanlarına yıllardır sorunlarımızı anlattığımız önemli bir konu olan minibüsçü araç yaş konusunun çözümü noktasında verdiği destekten dolayı esnafım adına teşekkür ediyorum." dedi.

"Alınan karar hem esnafı rahatlatacak hem de milli ekonomiye katkı sağlayacak."

Minibüslerdeki 12 yaş şartının hem esnafı mağdur ettiğini hem de milli ekonomiye vurulan ağır bir darbe olduğunu belirten İnce, şöyle devam etti:

Ülkemizde araç üreten bir fabrikamız olmadığını, tamamıyla dışa bağımlı olduğumuzu yıllardır gündeme getirmemize rağmen bu konuyu bürokrasi ve Büyükşehir Belediyesine anlatamamıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız, deprem sonrası Malatya'da ve Türkiye'de yaşanan ekonomik durgunluk sonrası minibüs ve toplu taşıma araçlarındaki 12 yaş şartının 20 yaşa çıkarılması Büyükşehir meclisince onaylanması hem M plaka hem J plakalı esnafımıza müjde niteliğindedir. M plakadaki 12 yaş şartının 20 yaşa çıkarılması, araç değişim yaşının da 8 yaştan 10 yaşa çıkarılması, j plakalarımızın da 1, 2 ve 3'üncü kademe olan 15 yaşın 20 yaşa çıkarılması, 6 ve 7'inci kademe araç yaşlarında 13 yaştan 18 yaşa çıkarılması esnafımızın rahatlaması ve milli ekonomimize büyük katkı sağlayacağından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bakanlıklarımızın, Malatya'da alınan bu emsal kararın, servis araçlarında bakanlık nezdinde bir karar almasını bekliyoruz.

"Özellikle bu kriz ortamında böyle bir kararın alınması daha güzel oldu"

Minibüslerde yaş sınırının uzatılmasının kendileri açısından çok iyi olduğunu belirten şoför esnafından Mehmet Arıkan, "Özellikle bu kriz ortamında böyle bir kararın alınması daha güzel oldu. Herkes arabasının bakımını yapar ve işine devam eder." dedi.

Alınan kararın Minibüs sahibi oldukları için kendileri açısından daha iyi olduğunu söyleyen Metin Sarik, "Ama şoförler güzel (yeni) arabalar ister. Ama biz araç sahipleri için bunlar yeterlidir." diye belirtti.

"Gönül ister ki sürekli araban yeni olsun ama herkesin maddi imkânı bir değil"

M ve J plakaları araçların yaş sınırının 12'den 20'ye çıkarılmasının güzel bir uygulama olduğunu dile getiren Burhan Kıyıçak, "Esnaf içinde, vatandaş içinde iyi oldu. Gönül ister ki sürekli araban yeni olsun ama herkesin maddi imkânı bir değil. Kiminin parası var değiştirebilir, kiminin ise değiştirmeye parası yok. Hatta borcu olanlar var bundan dolayı da güzel bir uygulama oldu. Ülkenin milli ekonomisi için de çok iyi oldu. Çünkü 12 yaşını dolduran bir araç çöpe gidiyordu, bu da milli ekonomi için büyük bir zarardı. Çünkü bir araç 25-30 yaşına kadar da kullanılabilir." diye konuştu.

"12 yaşını dolduran araçlar direk çöpe gidiyordu"

Ülkenin geçirdiği zor süreçte alınan kararın iyi olduğunu belirten Mithat Karataş, "Hem esnaf için hem biz şoförler için güzel bir karar oldu. Çünkü yeni araç maliyetleri ekstra bir maliyet olurdu. 12 yaşını dolduran araçlar direk çöpe gidiyordu, bu da milli ekonomi açısından zarardı. Bundan dolayı alınan karar bizler için çok daha iyi oldu." diyerek sevincini dile getirdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız