• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
AVRUPA’NIN KAPILARI İNSANLIĞA KAPALI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Türkiye'nin sınırdan geçmek isteyen göçmenleri engellememe kararının ardından yüz binlerce göçmen, daha iyi iş imkânları, daha kaliteli bir eğitim ve yaşam koşulları için, soğuk hava şartları ve zorlu imkânlar altında sınırı geçip Avrupa'ya ulaşmak için mücadele vermeye devam etmekte. Bu zor şartlara rağmen çoluğu çocuğu, kadını erkeğiyle yollara düşen mültecilere Yunan güvenlik güçlerinin uyguladığı insanlık dışı muamele Batı’nın asıl yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

İKİ GÖÇMEN YUNANLILAR TARAFINDAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Sınırdan geçmeye çalışan göçmenlere karşı insanlık dışı bir muamele sergileyen Yunanistan güvenlik güçleri, 2 göçmeni vurarak öldürdü. Göçmenlerle ilgili incelemelerde bulunmak için Edirne’ye gelen Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç, "Hepimiz basından, sosyal medyadan, yazılı ve görsel medyadan izledik. Özellikle Yunan kolluk kuvvetlerinin ve sorumlularının göçmenlere karşı davranışlarının uluslararası hukuka uymadığını, aşırı derecede kuvvet kullandıklarını, şiddet kullandıklarını ve insan onurunu, haysiyetini ayaklar altına aldığını gördük. Basına da yansıdığı gibi iki göçmen Yunanlılar tarafından vurularak öldürüldü. Onlarca da yaralı var ve bunların bir kısmı ise ağır yaralı." ifadelerini kullandı.

"AB HALA ÇİFTE STANDART UYGULAMAYA DEVAM EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı basın toplantısında Türkiye'nin 40 milyar doları aşkın bir harcama yaptığını hatırlattıktan sonra, sözlerine şunları ekledi:

"Söz verdiniz 1 yıl içerisinde 6 milyar avro Türkiye'ye verecektiniz, onu da bize değil, milli bütçeye değil, STK'lara vereceklerdi. Peki bunu verdiler mi? Hayır. Bu ara görüşüyoruz 'Size 1 milyar avro göndereceğiz.' diyorlar. Kimi aldatıyorsunuz? Ben bu akşam Sayın Başbakana da söyledim, biz artık bu parayı da istemiyoruz dedim. 40 milyar doları harcayan Türkiye Cumhuriyeti onların vereceği parayı da bulur, üretir ve harcar. Türkiye'nin onuruyla oynamaya kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Avrupa Birliği hala çifte standart uygulamaya devam ediyor. Türkiye'nin güvenlik kaygılarını görmezden gelirken Yunanistan'ın 1951 Cenevre Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin hilafına aldığı, ölümlere dahi yol açan tedbirleri desteklemektedir."

EDİRNE’DEN YUNANİSTAN’A GEÇEN GÖÇMEN SAYISI 130 BİN 469

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Twitter hesabından, Yunanistan'a geçen göçmen sayısına ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Soylu, Twitter hesabından, Türkiye'den ayrılan göçmen sayılarına ilişkin, "Saat 09.15 itibarıyla Türkiye topraklarından ayrılıp Edirne'den Yunanistan'a geçen göçmen sayısı 130 bin 469." bilgisini paylaştı.

Hava şartlarının düzelmesiyle Ege'ye kıyısı olan Edirne'nin Enez ilçesinden Yunan adalarına geçişin artacağı öngörülüyor. 

AB'DEN YUNANİSTAN SINIRINA ''ACİL OPERASYON''

Avrupa Birliği Sınır Kontrol Ajansı Frontex, Türkiye'den Yunanistan'a göç gündemiyle, Polonya'nın başkenti Varşova'da toplandı. Toplantıdan, sınıra acil operasyon düzenleme kararı çıktı.

Frontex direktörü Fabrice Leggeri operasyon kararını "Sınırdaki olayların hızlı ilerleyişini göz önüne alarak, Yunanistan'ın yaptığı başvuruyu kabul ettik" dedi.

Leggeri ayrıca, Frontex anlaşmasını imzalayan ülkelere, gerekli güvenlik gücünün temini için çağrıda bulundu. AB ülkelerinden, 5 gün içinde 1500 güvenlik ve personel gücü, 10 gün içinde de ekipman temini talep etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel de, bu krizde Yunanistan ve Bulgaristan'ın yanında olduklarını açıkladı. Macron, Yunanistan ve Bulgaristan'a destek veren bir mesaj yayınladı. Macron, "İnsani krizden ve göç krizinden kaçınmak için, hep birlikte hareket etmek zorundayız" diyerek, yeni güç gönderme çağrısına katkı sunacaklarının ipuçlarını verdi.

HÂLBUKİ HALEP YUNANİSTAN’A SAHİP ÇIKMIŞTI

Yunanistan’ın, vatansız kalmış yüz binlerce kişiye uyguladığı bu acımasız ve insanlık dışı muamele ise akıllara, İkinci Dünya Savaşı yıllarını getirdi.

Nazi Almanyası’nın 1941 yılında Yunanistan’ı işgal ederek uygulamaya başladığı katliam nedeniyle on binlerce Yunan vatandaşı, deniz yoluyla kaçarak Orta Doğu ülkelerine sığınmıştı.

12 BİN YUNANLI, RESMİ OLARAK HALEP'E GEÇTİ

Başta Suriye’nin Halep şehri olmak üzere Orta Doğu’da; savaştan kaçan Avrupalıları kurtarmak için onlarca mülteci kampı yer alıyordu. Halep haricinde de Suriye’nin birçok şehrinde, özellikle Yunan adalarından gemilerle gelerek kendilerine sığınan on binlerce Yunan mülteciye kucak açmak için kamplar kurulmuştu.

Deniz yoluyla ulaştıkları Halep’in ardından trenlerle Mısır’a, Afrika ülkelerine geçmeye çalışan Yunan mültecilerin güvenliklerini sağlamak için olağan dışı bir çabanın sarf edildiği coğrafyada, sivillerin Alman güçleri tarafından tespit edilip vurulmasını önlemek için her türlü önlem de alınıyordu.

Bugün ise Yunan hükümeti, ülkelerindeki savaş nedeniyle hayatlarını kurtarmaya çalışan milyonlarca Suriyeli mülteciye, yardım etmek bir yana dursun silahlarla saldırıyor.

İkinci Dünya Savaşı’nda kendilerine kucak açan, sayısız hayat kurtaran Orta Doğu ülkelerine uygulanan bu acımasız müdahale ise, kıta tarihine bir leke olarak geçeceğe benziyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir