• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Lavrov: Mülteciler için terörle mücadeleye son veremeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib’deki sorunlarının çözümünün Rusya ile Türkiye liderleri arasında varılan anlaşmaların yerine getirilmesi ile mümkün olduğunu söyledi. Lavrov, “Avrupa’nın göçmen sorununu çözmek için terörle mücadeleye son veremeyiz” dedi.

‘ELEŞTİRİLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türkiye ve Batılı ülkelerin Rusya ve Suriye yönetimine yönelttiği İdlib’de milyonlarca kişilik sığınmacı akımı oluştuğuna dair eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Basın toplantısı düzenleyen Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov, “Türkiye, Avrupa ülkeleri ve ABD tarafından Suriye ve Rusya yönetimlerine yöneltilen, İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durumun kötüleşmesi sonucu milyonlarca kişilik sığınmacı akımı oluştuğuna ve insani kriz yaşandığına dair çok sayıdaki açıklama ve eleştiriler gerçeği yansıtmıyor” dedi.

PUTİN-MERKEL GÖRÜŞMESİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve  Almanya Başbakanı Angela Merkel’in telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. İki lider de, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Moskova’da 5 Mart’ta yapacakları görüşmenin ‘belirleyici’ olacağını umduklarını belirtti. 

Kaynak; sputnik

Bu haberler de ilginizi çekebilir