• DOLAR 34.12
  • EURO 38.127
  • ALTIN 2873.452
  • ...
Malatya Kent Konseyi “Engelsiz Malatya’ya doğru” toplantılarının ilkini gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Engelsiz Malatya’ya doğru” sloganıyla Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda; Malatya’da trafik, güvenlik, ulaşım ve çevre ile ilgili konularda istişarede bulunmak amacıyla Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Engellilerin karşılaştığı; çevre, trafik, güvenlik, eğitim, sağlık ve temizlik gibi sorunların çözümünün masaya yatırıldığı toplantıya; İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altundaş, Engelli Dernekleri ile dernek üyeleri ve aileleri katıldı.  

“Amacımız empati yapmak”

Kent Konseyinin işleyişine yönelik bilgilendirmede bulunan Genel Sekreter Av. Abdulkadir Artan, STK'lar başta olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte ortak çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Bu kapsamda belirli periyotlarda istişare toplantıları düzenlediklerini söyleyen Artan, “Bugün burada empati yapma adına, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini istişare etmek için düzenlediğimiz bu program büyük önem taşımaktadır.” dedi.

“Hayatı engellilere engelsiz yaşatmak için her kurumun sorumlulukları var”

Hayatı engellilere engelsiz yaşatmak için her kurumun sorumlulukları olduğunu dile getiren İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya Emniyet Teşkilatı olarak bu anlamda her daim engelli bireylerin yanında olduklarını vurguladı. Engellilerin toplumsal alan içinde birbirinden farklı problemler yaşadıklarını söyleyen Dağdeviren, sağlıklı insanların yaşamış oldukları hayatı engelli vatandaşların da yaşamaları konusunda birlikte hareket etmenin önemli olduğunu dile getirdi.

“Birlikte yaşama kültürü içinde olmalıyız”

Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altundaş, Engelli Dernekleri ile işbirliği halinde insanların hayatlarına dokunmaya çalıştıklarını ve Malatya’da engellilerin sesini duyurmaya yönelik etkinlikler yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Fiziksel ve psikolojik engellerin insanlardan kaynaklanmakta olduğunu belirten Altundaş, engelli insanların topluma kendilerini anlatmaları ve empati oluşturmaları için birlikte yaşama kültürü içinde olunması gerektiğini vurguladı.

İnsanların hayatın her alanında olması gerektiğini söyleyen Altundaş, “Toplumsal hayatta kendimizi ne kadar gösterir ve tanıtırsak sağlıklı insanlar bizi daha iyi anlayacaktır. Böylece asıl engelleri aşmış olacağız.” dedi.

Programda, Engelli STK Temsilcileri ve engelli üyeler; bozuk yüzeyli kaldırımlar, standarda uygun yapılmayan rampalar, engelli otoparkları, trafik sorunu, kaldırım işgalleri, engellilerin motorlu taşıtları kullanımları ile ilgili yaşamış oldukları problemleri ilgili yetkililer ile konuşup birlikte çözüm önerileri doğrultusunda istişarede bulundular. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir