• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Malatya Valiliğinde deprem değerlendirme toplantısı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantı öncesi konuşan Vali Baruş, merkez üssü Elâzığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde Battalgazi, Doğanyol, Pütürge, Kale ve Yeşilyurt ilçelerinde konutlar ve müştemilatlarında önemli hasarların meydana geldiğini hatırlattı.

Baruş, “Bunların tespit çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Diğer ön hasar tespit çalışmaları halen devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca diğer illerimizden gelen takviye ekipler, hasar tespit çalışmalarına devam edecekler ve duruma vakıf olacağız. Bu gün itibariyle ilimizdeki depremden sonra meydana gelen durum ile ilgili bilgileri paylaşacağız. Bu yapılan tespitler muadelesinde vatandaşlarımızın bu süreci atlatabilmesi ve sağlıklı bir şekilde geçirebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.  Vatandaşlarımızın talepleri dikkate alarak bundan sonraki süreci de birlikte yöneteceğiz. Çevre Şehircilik ve Bakanlığımızın konutlarla ilgili hasar tespit çalışmaları var, diğer iyileştirme tedbirleri ile ilgili de Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz, diğer kurumlarımızın yürütmüş olduğu çalışmalar var. Bunları da tek tek ele alıp eksikliklerimiz neler birlikte bunları değerlendireceğiz.” dedi.

Depremin vatandaşlar üzerindeki etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla bugüne kadar yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, bundan sonraki süreçte yapılması gerekenler ele alındı.

Tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşen sorumlulukların konuşulduğu toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Vali Yardımcıları, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir