• DOLAR 32.687
  • EURO 35.41
  • ALTIN 2473.42
  • ...
Bahreyn, Katar ve Kuveyt’te 9 yeni koronavirüs vakası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bahreyn

Açıklamada, başta İran olmak üzere hastalığın görüldüğü ülkelerden gelen bin 967 kişinin tetkik edildiği ve bin 930 kişide vaka görülmediği aktarıldı. Virüsün tespit edildiği 47 kişinin durumun da satabil olduğu bilgisi verildi.

Bakanlık, İran’da virüsün patlak vermesinden bu yana koronavirüs ile mücadele amaçlı olarak İran’dan ülkeye giriş yapan herkesin taramalarının yapıldığını duyurdu. Ayrıca şubat ayında İran’dan dönenlerinin karantina altına alındığını ve sağlık ekipleri tarafından verilen talimatlara uygun olarak hareket edildiği kaydedildi.


Katar

Katar Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada ülkede iki yeni tip koronavirüs vakasının görüldüğü duyuruldu. Virüsün 27 Şubat tarihinde İran'dan tahliye edilenlerde görüldüğü ve söz konusu kişilerin karantina altına alındıkları bilgisi verildi.

Açıklamada iki kişide Kovid-19 tespit edilmesiyle ülkedeki vaka sayısının üçe yükseldiği ifade edilerek söz konusu kişilerin de karantina altında tutulduğu bildirildi.


Kuveyt

Kuveyt Sağlık Bakanlığı dün, ülkede görülen yeni tip koronavirüs vaka sayısının 46 olduğunu duyurdu. Kuveyt haber ajansının Sağlık Bakanlığı’ndan aktardığı haberde “virüs tespit edilenlerin karantina altında oldukları ve durumlarının takip edildiği” kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Kuveyt’te son 24 saat içerisinde bir yeni vakanın daha görüldüğü, İran’dan gelen bu kişinin de karantina altında tutulduğu ve durumum stabil olduğu bilgisi verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir