• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
İDEV Adıyaman'da "Ahlak ve Maneviyat" konulu seminer düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), düzenlediği seminerlere devam ediyor.

Bu kapsamda, İDEV tarafından Kahta Belediyesi Konferans Salonu'nda "Ahlak ve Maneviyat" konulu seminer gerçekleştirildi.

İTTİHAD üyesi Emin Baytar ve Araştırmacı Emin Özalp'ın katıldığı program okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

"Fıtratın içeriğinde ahlaktan, iyilikten başka bir şey yoktur"

Ahlaki çöküşün yaşanmaya başlamasıyla beraber bütün dünyanın bu çöküşten etkileneceğini ifade eden Emin Özalp, "Ahlaki yıpranma geri dönüşsüz bir iflastır. Ahlak başka bir şeye benzemez. Bir makine olduğunda onu tamir ettirebilir veya garanti kapsamında değişerek yerine yenisini alabilirsiniz. Ama ahlakta böyle bir durum yok maalesef. Ahlaki yozlaşma başladı mı insanlar bir daha ahlaki durumu bulamıyorlar ve kişi olarak, memleket olarak, dünya olarak iflas başlıyor. Ahlak eşittir fıtrat. Fıtratın içeriğinde, temelinde ve yapısında ahlaktan, iyilikten başka bir şey yoktur. Fıtrat ter temizdir, fıtrat eşittir İslam." dedi.

Hiç kimsenin İslam'ın emir ve yasaklarında insanlık için zararlı bir şey bulamayacağını dile getiren Özalp, "İslam'ın temelinde kişinin kendisine, ailesine, topluma ya da memleketine zarar verecek bir şey sayabilir misiniz? Sayamazsınız. Dünyadaki Müslüman olmayan bütün akademisyenleri bir araya toplasanız ve İslam'ın haram kıldığı şeylerden bir tanesinin insanlığın faydasına olduğunu bulamazlar. İslam'ın helal kıldığı şeylerden de bir tanesini insanlık için zararlı olduğunu bulamazlar. İslam neyi emretmişse tamamen insanlığın faydasınadır." ifadelerini kullandı.

Yüce Allah'ın insanı temiz bir fıtrat üzere yarattığını belirten Emin Baytar, "Cenab-ı Allah insanoğluna şöyle bir hitapta bulunuyor: 'Ey insanlar! Allah'ın sizin için yeryüzünde yaratmış olduğu rızıkların temiz olanından yiyin. Sakın şeytanın adımlarına uymayın. Şüphesiz o sizin için apaçık bir düşmandır.' Yani fıtrat üzerine kalacak şekilde bundan istifade etmemizi istiyor. Şeytanın sizin için çizmiş olduğu yola sapmayın, etmeyin. Rabbimiz bize, burada düşmanı tanımlıyor. Bir sonraki ayette o düşmanı, bize kötülüğü ve gayri İslamiliği emrettiğinden bahsediyor.  Onun için düşmanımızı iyi tanımamızı istiyor." şeklinde konuştu.

Şeytanın insanı yoldan çıkarmak için çalıştığını ifade eden Baytar, "Şeytan imtihanı kaybettiği andan itibaren Hazreti Adem ile başlayan süreç içerisinde insanları kendisiyle birlikte cehennem ateşinde yakmak için çaba içerisine girdi. Şeytanın bu mücadelesi bugüne kadar devam etmiş ve kıyamete kadar da devam edecektir. Peki Rabbimiz bu konuda nasıl davranmamızı istiyor? Bir tarafta Allah insanoğlunun ilahi fıtrat üzerine olmasını isterken diğer taraftan şeytan da kendisine tabi olmuş bir toplum ihdas etmeye çalışıyor. Allah bize, hak yollarını gösterirken Şeytan kendisine düşman olarak gördüğü insanı yoldan çıkarmak için ona telkinlerde bulunur. İnsanoğlu bu yola bir meyil etti mi yoldan sapar gider." diye konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir