• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...
Evlerinde motosiklet ürettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL 

Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Onur Canbaş, ikiz kardeşi İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Oğuz Canbaş ile ortak arkadaşları İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği mezunu Onur Özkan, bir araya gelerek evlerinin altında kurdukları küçük bir atölyede, motosiklet üretmeye başladı. 

Onur Canbaş, "Kendi üretimimiz olan somut bir ürün ortaya çıkmasını istiyorduk. Sonucunda internetten gördüğümüz modellerden aldığımız ilhamla, fikri tamamen bize ait olmayan iki farklı model halinde iki motosiklet ürettik. Bunlar mini motosiklet diye geçiyor. İsmini de 'tosbike' koyduk. Hedefimiz bunların üretimini artırmak ve kullanımını yaygınlaştırmak.'' diye konuştu. 

Canbaş, ''Şu anda hedefimiz, bu senelik, motosiklet üretmek ve ürettiklerimizi satmak. Ama ilerleyen süreçte iş nereye gider, daha büyük motosiklet olur, araçlar olur, savunma sanayinde başka araçların parçaları olur, zamanla bunları göreceğiz.'' dedi.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir