• DOLAR 32.502
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2419.027
  • ...
Sarkozy`nin Finansmanı Kaddafi Olduğu Belgelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy`nin devrik Libya diktatörü Muammer Kaddafi`den 50 milyon dolardan fazla nakit para aldığı ortaya çıktı.

Yolsuzluk iddialarıyla yargılanan Sarkozy`nin davasında mahkemeye sunulan yeni belgeler, 20 yıldır Fransa ve Orta Doğu arasındaki `yasal ve yasadışı` ilişkileri yürüten Lübnan doğumlu işadamı Ziyad Takiyeddin tarafından gündeme taşındı.

İddialara göre, Kaddafi Sarkozy`nin 2006-2007 dönemindeki ilk başkanlık seçim kampanyası sırasında "cömert" yardımlarda bulundu. Ödemeler Sarkozy başkan seçildikten sonra da devam etti.

Sarkozy, 2011 yılında Kaddafi rejiminin sona ermesine kadar, Kaddafi`den yasadışı yollarla 50 milyon dolardan fazla nakit para aldı.

BELGELER ESKİ BAŞBAKANDA

İddialar Sarkozy`nin yakın çevresi tarafından "çirkin" ve "çıkarcı" olarak nitelenerek reddedildi. Yasadışı silah anlaşmaları yaptığı gerekçesiyle soruşturma altında bulunan Lübnanlı işadamı, Fransız politikacıların Libya`daki yasadışı maddi işleri konusunda adil soruşturma başlatılırsa, Kaddafi ile Sarkozy arasındaki ilişkilerin belgelerini ortaya koyabileceğini söylemişti.

"Libya Sarkozy`yi finanse etti" diyen Takiyeddin, Sarkozy` nin yardımcısı Gueant ile Kaddafi`nin özel sekreteri Beşir Salih arasında, 2006-2007 döneminde ödemeler konusunda bir dizi toplantı yapıldığını anlattı.

Bu toplantıların yazılı kayıtlarının eski Libya Başbakanı El Bağdadi el-Mahmudi`ye teslim edildiği kaydedilirken, Mahmudi`nin Libya devriminden sonra Fransa`da gayri resmi sığınma aldığına dikkat çekildi. Libya eski başbakanı, Sarkozy`nin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından Fransa`dan ayrılmış, Tunus üzerinden Trablus`a dönmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir