• DOLAR 32.342
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2238.842
  • ...
Adıyaman MEM Corona virüsten korunma yolları semineri verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen semire katılan okul idarecileri olası bir salgınına karşı bilgilendirilirken korunma yolları hakkında da sunum yapıldı.

Konuyla ilgili okul idarecilerine okulda yapmaları gerekenler hakkında bilgilendirme yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Fırat, "Corona virüse karşı hazırlanan afişle ve broşürler çocukların görebilecekleri yere asılmalıdır. Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından bastırılan afişler her okula asılmalıdır. Öğrenciler virüs konusunda bilgilendirilmelidir. Önceden bu konu hakkında gerekli tedbirlerimizi alalım. Bu virüsü yakalanmama, oradan gelecek tehlikeleri bertaraf etme imkânımız var. Bundan dolayı tedbirli olmamız ve hijyen noktasında ihmalkâr olmamalıyız. Bundan dolayı koruyucu tedbirlerimizi önceden almamız gerekiyor." dedi.

Virüse karşı okullarda düzenli ve özenle temizlik yapılması gerektiğini belirten Fırat "Lavabolarımızda sabunluklarımız her zaman dolu olmalıdır. Okulun, lavaboların ve tuvaletlerin temizliği her zamankinden daha temiz olmasına dikkat etmeliyiz. Okulumuzun hijyenik olması noktasında ne gerekiyorsa onu yapalım. Bu konuda sıkıntı yaşayan olacak olursa kurumumuzla iletişime geçerse kendilerine yardımcı olunacaktır." ifadelerini kulandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir