• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 03 Ocak 2013 Perşembe günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM: SEVGİ-DER`DEN BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINA TEPKİ
Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der), başörtüsü yasağı ve karma eğitime tepki gösterdi.

Umut-Der 2012 Yılı Faaliyet Raporunu Açıkladı
Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut-Der), 2012 Yılı Faaliyet Raporunu açıkladı.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: EĞİTİMCİLER KRAVAT YAKTI
Eğitim Bir Sen Batman Şubesi, \"Başörtüsüne özgürlük ve erkek öğretmenlere kıyafet serbestliği\" için basın açıklaması yaptı. Eğitimciler, yönetmeliği protesto etmek için kravatlarını yakarak derslere serbest kıyafetlerle girdiler.

Yatırım İstatistikleri Yayımlandı
2012 yılı Ocak-Kasım döneminde; Batman`daki teşvik belgeli toplam 33 yatırımcı yüzde 84,5`i tekstil sektöründe olmak üzere toplam 3 bin 546 kişiyi istihdam edeceğini taahhüt edilirken Batman, GAP Bölgesinde Şanlıurfa ve Gaziantep`ten sonra en fazla teşvik belgeli istihdam oluşturabilecek üçüncü il konumunda olduğu ortaya çıktı.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: HASTANE ÖNÜNDE SİLAHLI SALDIRI
Batman`da özel bir Hastanenin acil girişinde bulunan bir gruba yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Taşeron İşçiler Bedava Çalışıyor
Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor ile Kültür-Turizm İl Müdürlükleri ihalelerini zamanında yapmadıkları gerekçesiyle taşeron işçileri dünden itibaren bedava çalışmaya başladı.

 

BATMAN BARIŞ GAZETESİ: RESMİ KURUMLARDA KAYIT DIŞI İSTİHDAM
Batman Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü kurumlarında daha önce yapılması gereken bazı hizmet alımları ihalesi geciktirilince, bazı departmanlarda çalışan personeller ücretsiz ve sosyal güvencesiz çalışıyor.

Ocak Ayı Kur`an Meali Sınavı Cuma Günü Yapılacak
Kur`an Nesli Platformu`nun daha önce duyurusunu yaptığı ülke geneli `Kur`an İkliminde Her Aya Bir Sınav` adlı programın sekizinci sınavı Cuma günü yapılacak.


BATMAN UMUT GAZETESİ: EĞİTİMCİLER KRAVAT YAKARAK KILIK KIYAFETİ PROTESTO ETTİ
Eğitim Bir Sen Batman Şubesi, Başörtüsüne özgürlük ve erkek öğretmenlere kıyafet serbestliği için basın açıklaması yaptı.

DİKA 25 Milyon Finansman Desteği Sağlanacak
DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, 2013 Yılı Mali Destek Programlarını düzenlediği toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı. Gülbay, 25 milyon 337 bin TL finansman desteğinin sağlanacağını kaydetti.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: KÜBRA, YAŞAM`A BAĞLANDI
Diyarbakır Ergani ilçesi Salihli köyünde bir hafta önce aniden zatürre ve solunum yetmezliği nedeniyle fenalaşan Kübra 5 hastanede yoğun bakım ünitesinde yer olmayınca ambulans helikopterle Özel Batman Yaşam Hastanesine getirilerek yoğun bakım ünitesine alındı.

Hazreti Hamza Camisi, Hayırseverlerin Desteğini Bekliyor
Hazreti Hamza Camisi Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Nuri Şimşek, yapımı tamamlanarak ibadete açılan caminin, sadece iki minareye ihtiyacı olduğunu belirterek, hayırsever kişi ve kuruluşlardan destek beklediklerini söyledi.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: UMUT-DER 2012 YILI FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI
Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut-Der), 2012 Yılı Faaliyet Raporunu açıkladı.

Sevgi-Der`den Başörtüsü Yasağına Tepki
Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der), başörtüsü yasağı ve karma eğitime tepki gösterdi.


BATMAN GAZETESİ: KAYIP ÇOCUK BULUNDU
\"Okula gidiyorum\" diyerek evden ayrılan ve 5 gün haber alınamayan 11 yaşındaki çocuk, Diyarbakır`da bulundu.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği Protesto Edildi
Eğitim Bir Sen üyeleri, kravat yakma eylemi yaparak sivil itaatsizlik başlattı. Milli eğitim müdürlüğü önünde toplanan Eğitim Bir Sen üyeleri, kravat yakma eylemi yaparak sivil itaatsizlik başlattı.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: HASTANE ÖNÜNDE SİLAHLI SALDIRI
Batman`da özel bir Hastanenin acil girişinde bulunan bir gruba bilinmeyen bir sebepten dolayı kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırı yapıldı.

Muhtarlarla 2013 Planlama Toplantıları Sona Erdi
Her yıl olduğu gibi bu yıl da çalışma sezonu planlanmalarını mahalle muhtarlarıyla birlikte hazırlayan Batman Belediyesi 2013 yılı planlaması için bir haftadan bu yana muhtarlarla yaptığı toplantılarının sonuncusunu gerçekleştirdi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: SURİYELİLER ZORDA
Batman`a sığınan bine yakın Suriyeli Kürt mülteci, sığındığı eski evler ile boş binalarda yaşam mücadelesi veriyor. Mazlum-Der Başkanı Av. Murat Çiçek, Kürt mültecilerin kış koşullarında zor günler geçirdiğini söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir