• DOLAR 32.338
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2239.27
  • ...
HDP'li Çınar Belediyesinden çocukların cinsiyetsiz yetiştirilmesine teşvik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'li Çınar Belediyesince, belediye konferans salonunda sözde toplumsal cinsiyet eğitimleri kapsamında belediye personeline Jinwar Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından konferans verildi.

Jinwar Kadın Merkezi çalışanı sosyolog Delal Kızılkan'ın verdiği konferansta, HDP'li Çınar Belediyesi Eşbakanı Necla Tamriş ve Başkan Yardımcısı Berivan Dal hazır bulundu.

Konferansta, çocukların cinsiyetlerine göre kalıplara konulmaması gerektiği ifade edilerek adeta çocukların cinsiyetsiz yetiştirilmesi gerektiği teşvik edildi.

Kızılkan, konferansta "Kız ve erkek çocukları daha doğmadan cinsiyetlerine göre renkler tercih ediyoruz. Oysa renklerin cinsiyeti yoktur. Erkek çocuğuna araba kız çocuğuna ise oyuncak bebek alıyoruz. Bir kız çocuğu oyuncak araba ile ya da erkek çocuğu bebekle oynamak isteyebilir. Çocuklar henüz okula başlamadan karakter ve kişilik özellikleri işte bu şekilde kategorize ediliyor ve bununu dışına çıkan ötekileştiriliyor. Bu nedenle çocuklar cinsiyetlerine göre kalıplara konulmamalı, yetenekleri ve ilgi alanları keşfedilerek buna göre yetiştirilmelidir." diyerek çocuk fıtratına aykırı söylemlerde bulundu.

Günümüzde toplumsal cinsiyet normlarının erkek ve kadın bedeni üzerinden şekillendiğini belirten Kızılkan, cinsiyetin olmadığı bir toplumun inşasına davet etti.

Her fırsatta halkın inanç ve değerlerine saldıran HDP ve türevleri, hatırlanacağı üzere, her fırsatta LGBT'lilerin savunuculuğuna yapan HDP'nin İstanbul kadın milletvekili adayları LGBT Hakları Sözleşmesi'ne imza atmış, eşcinsel olan Barış Sulu'yu Eskişehir milletvekili adayı, LGBTİ hakları aktif savunucularından gey Hasan Atik'i de Edirne milletvekili adayı göstermişti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir