• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Van Umut Kervanı, depremzedelere yardımlarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Deprem nedeniyle Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Kaşkol, Güvendik, Gelenler köylerinde vatandaşlar başta barınma olmak üzere birçok noktada mağduriyet yaşadı. Depremin yaralarını sarmak için Ven Umut Kervanı deprem bölgesine yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Van Umut Kervanı tarafından Özpınar, Kaşkol ve Ömerdağı köylerine bin kişilik battaniye ve gıda kolisi dağıtıldı.

Deprem bölgesine ilk yardımları ulaştırdıktan sonra ara vermeden yardımlarını sürdürdüklerini belirten Van Umut Kervanı Temsilcisi Sait Koç, tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Depremzedelere yardımları ulaştırmaya devam ettiklerini belirten Koç, “Depremin yaşandığı ilk andan itibaren ekiplerimiz ve dernek gönüllülerimiz ile Umut Kervanı olarak buralardayız. Başkale ilçesine bağlı 6 köyde ciddi sıkıntıları tespit ettik. Özpınar köyü başta olmak üzere çok ciddi mağduriyetlerin olduğunu da söyleyebiliriz. Yine Özpınar da 8 vatandaşımız ve Güvendik köyümüzde 1 vatandaşımızı kaybettik. Ölümlerin dışında telef olan hayvanlar da var. Kış şartları olmasından dolayı depremzedelerimiz yine ayrı bir sıkıntı yaşıyor. Sivil toplum örgütleri, AFAD ekipleri ve diğer yetkililer olayın ilk anından itibaren deprem bölgesinde olduğunu söyleyebiliriz. Bizler de iki gündür ekiplerimiz ile birlikte deprem bölgesindeyiz. Yardım kolileri, battaniyeler ve diğer yardımları getirerek burada bulunan depremzedelere dağıtmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir