• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
İslami Ekonomi Forumuna Coca Cola Gölgesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantılarda; küreselleşme, rekabet, Müslüman ve diğer ülkelerle çok taraflı ilişkiler ve stratejik ortaklık yolları, İslam bankacılığı, Finansal alt yapının geliştirilmesi, helal gıda, orta ve küçük ölçekli işletmelerin geliştirilmesi ve alternatif enerji kaynaklarının tartışılması gibi konular ele alınacak.

Kazakistan Başbakanı Masimov, konuşmasında Kazak halkının büyük bir kısmının müslüman olduğunu belirterek, ``Bizler islami kökenlerimizle, geleneklerimizle gurur duyuyoruz`` dedi. 

Kazakistan`ın İslami gelenekleri ile gurur duyduklarını ancak, çok dinli ve kültürlü bir yapıya sahip olduklarının da bilincinde olduklarını söyleyen Masimov, ``Biz İslami geleneklerimizle gurur duymakla birlikte, tüm etnik kökenlere, tüm dinlere eşit mesafede duruyoruz. Her dine inanan kişilerin inançlarının gereklerini rahatça yapabilmeleri için gerekli ortamı oluşturuyoruz`` diye konuştu.

7. İslam Dünyası Ekonomi Forumu Kazakistan`ın başkenti Astana`da yapılıyor fakat forumun ana sponsoru emperyalist ve siyonistlerin en büyük ekonomi desteği coca cola olması Müslümanların tepkisini çekti

Bu haberler de ilginizi çekebilir