• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
MACRON’UN FRANSIZ İSLAMI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Geçtiğimiz yıl, Fransa'nın başkenti Paris'te ilk kez kadın imamın erkeklere namaz kıldırabileceği bir cami açılmıştı. Eva Janadin ve Anne-Sophie Monsinay adlı iki kadın, namazda cemaate imamlık yapmıştı.

Bir yıl sonra bu kez bir kadın çıkıp "Cuma Namazı" kıldırıyor.

Tabii Emmanuel Macron’un "Fransız İslam'ı" projesini açıklanmasının üzerinden günler geçmeden projenin hayata geçirilmesine hız verilmesi de dikkatlerden kaçmıyor..

Paris'te Cezayir asıllı bir Fransız kadın imama(!) ait, olduğu görülen yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde kadın İmam(!) arkasında bulunan kadın-Erkek ve çocuklardan oluşan cemaate Cuma Namazı kıldırıyor. Bu defa ki namazın farkı bu kadının Cuma Namazının gereklerine göre önce cemaate vaaz etmesi.

Bir kadının erkeklere namaz kıldırmasının İslami hükmü belli olduğu için bunu tartışmak abestir. Onların istediği de zaten bu meselenin devamlı tartışılması ve körpe zihinlerin bunu normal karşılayacak kıvama getirilmesidir.

Ancak dikkatlerden kaçmayan bir nokta: Cumayı kıldıran sözde bu İmam(!) hanımefendinin saçının özel bir gayretle dışarıda tutulması. Yani anlaşılan o ki; hem kadının erkeklere namaz kıldırmaması hükmünü hem de saçı örtmenin farziyeti konusunu birlikte baltalıyorlar.

Bu son garabetin Macron’un birkaç gün önce Laikliğe yeni bir format attığı konuşmasının hemen akabinde gerçekleşen bu hareketin sıradan bir olay olmadığı anlaşılıyor.

Ne demişti Macron?

-“Dışarıdan İmamların gelmesine müsaade edilmeyecek!” (Yani Fransız İslamının İmamları da bu ülkenin özenle yetiştirdiği kişiler olacak)

Öyle anlaşılıyor ki bundan sonra başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa’da yavaş yavaş; İslam, Fransız laikliğine uygun olarak yorumlanıp anlatılmaya-yaşanmaya zorlanacak. Buna karşı direnenler, yani gerçek/sahih İslam’ı anlatmaya çalışanlar herhangi bir radikal örgüt bağlantısı icat edilerek gerekli sessizliğe mahkûm edilecektir.

Ayrıca Fransa'daki İslami kurumlar da, Fransız Laikliğine göre yeniden yapılandırılacak.

İslam Dünyasının; Batı Aleminin, İslamın önünü kesmek için bunca uğraşını görüp kısır iç çekişmelerden bir an önce kurtulması gerekmez mi?

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir