• DOLAR 32.338
  • EURO 35.176
  • ALTIN 2240.915
  • ...
Diyarbakır'da olağanüstü bir olay yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın Gaziler Fırat Bulvarı civarında akşam saatlerinde yol kenarında duran bir otomobilin üzerine yaklaşık 4 dakikaya yakın yağmurun yağdığı görüldü.

Yolda geçen vatandaşlar, olaya şaşkınlıkla bakarak yaşanılan duruma bir anlam veremedi.

Olay anına şahitlik eden mahalle sakini Aziz Aslanalp, yaşanılan durumun kendisinde şaşkınlık yarattığını ve olayı ilk gördüğünde biri tarafından arabasının yıkandığı zannetti.

Aslanalp, yaşanılan garip olayı etraflıca gözlemledikten sonra gökyüzünden yağmurun sadece arabasının üzerine yağdığını fark etti.

Şahit olduğu olayın bilimsel bir açıklaması olabileceğini belirten Aslanalp, olaya imanı noktadan baktığını ve bu durumun Allah'a olan hayranlığını artırdığını belirtti.

 

"İlk etapta biri arabasını yıkıyor' diye düşündüm"

Yaşadığı olaya iş çıkışında şahit olduğunu belirten Aziz Aslanalp, "Ben, iş çıkışı eve geliyordum. Hemen bulunduğumuz caddenin başından sokağa girer girmez su sesini işittim. Tabi havada da herhangi bir yağmur yoktu. Karşımda aracın üzerine yağmur yağdığını gördüm. 'Herhalde biri arabasını yıkıyor' diye düşündüm. Arabaya yaklaşınca dikkatli bir şekilde baktım. Kimsenin arabayı yıkamadığını ve herhangi birinin de hortumla suyu arabaya doğru tuttuğunu da göremedim. Sonra herhalde apartmandan birinin su döktüğünü düşündüm. Hatta 'binanın su borusu falan patladı' diye de düşündüm. Ama yaklaştıkça öyle bir şeyin olmadığını da gördüm." ifadelerini kullandı.

Kendisi ile birlikte çevrede bulunan kişilerin olaya şaşkınlıkla baktığını belirten Aslanalp, "Arabanın etrafında iki genç de şaşkın şaşkın benim gördüğüm manzaraya bakıyordu. Sonra bu iki gencin de hemen binanın altında çalışan gençler olduğunu öğrendim. Sonra sordum onlara. Arkadaşlar ne oluyor burada? Bana, 'Vallahi abi gökyüzünde yağmur yağıyor' diye bir cevap verdiler ve çok şaşkın olduklarını da söylediler. Tabi bu muazzam olayın kaybolmaması için hemen cep telefonumu çıkardım ve kamera kaydı yaptım." şeklinde konuştu.

"Bu olay yaklaşık 4 dakika sürdü"

Aslanalp, sözlerine şöyle devam etti:

Bu muazzam olay yaklaşık 4 dakika falan sürdü. Zaten videoda göründüğü gibi yağan yağmur aniden kesiliyor. Hatta sanki gökyüzünden birinin bir çeşmeyi kapatır gibi yağmur aniden durdu. Bu olayı ilk gördüğümde çok tuhaf oldum. Çünkü her taraf kupkuru sadece arabanın olduğu alana yağmur yağıyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Biraz bu durum insanda ürpertiye de yol açıyor. Arabanın sahibi espri ile karışık bir şekilde bana, 'Abi arabaya bir şey olmasın' dedi. Ben de cevap olarak ona, 'Korkma! Araban bereketlendi bir şey olmaz' dedim.

"Bu olay ile birlikte Allah'a olan hayranlığım biraz daha arttı"

Yaşanılan olaydan sonra Allah'ın büyüklüğüne bir kez daha şahit olduğunu belirten Aslanalp, "Bu garip olay elbette ki Allah'u Teala'nın büyüklüğünü bize hatırlattı. Çünkü rabbimiz her şeye kadirdir. Her şeye gücü yetendir. Bunu çok iyi biliyoruz. Muhtemelen de doğada bu tür olaylar çok yaşanıyor ama insanoğlu görmüyor. Büyük ihtimalle bu yaşanan garip olayın da bilimsel bir açıklaması vardır. Ama biz işin imanı noktasına bakıyoruz. Allah'u Teala'nın her şeye gücü yettiğini idrak ediyoruz. Rabbim de bize, bu güzel olayı görmeye şahit etti. Allah'a olan hayranlığımız bu vesile ile biraz daha arttı." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir